23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 95. yılı dolayısıyla TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki devlet erkanı, Anıtkabir'i ziyaret etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, törenin ardından Anıtkabir’de çocuklarla fotoğraf çektirdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 95. yılı dolayısıyla Anıtkabir'de tören düzenlendi. Törene, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP İstanbul Milletvekili, TBMM İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder, Başkanlık Divanı üyeleri, milletvekilleri ve TBMM idari personeli katıldı. Çiçek'in, Atatürk'ün mozolesine ‘TBMM Başkanı’ yazılı çelengi koyması ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Heyet daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Tören, TBMM Başkanı Çiçek’in Anıtkabir özel defterini imzalamasının ardından tamamlandı.

Başbakan Davutoğlu, tören çıkışında, Anıtkabir’e gelen çocuklarla bayramlaştı. Başbakan çocuklarla tokalaştı. Başbakan çocuklara ‘Egemenlik’ diye seslenirken çocuklar ‘kayıtsız şartsız milletindir.’ karşılığını verdi. Başbakan’ın çocuklara ‘Cumhuriyet kime emanet?’ diye sorması üzerine çocuklar, ‘Bize’ cevabını verdi. Başbakan çocuklara, "Sınavı geçtiniz." dedi.

Davutoğlu çocuklarla fotoğraf çektirmek için merdivenlere doğru geçerken bir çocuk ayağının kayması sonucu yere düştü. Başbakan Davutoğlu yere düşen çocuğu kaldırdı. Çocuklarla kısa süre sohbet eden Başbakan Davutoğlu, Anıtkabir merdivenlerinde çocuklarla fotoğraf çektirdi.

Makam aracına binerek Anıtkabir'den ayrılmaya hazırlanan Başbakan Davutoğlu’nun aracı kısa bir süre ilerledikten sonra durdu. Aracından inen Başbakan Davutoğlu, Anıtkabir’i ziyarete gelen çocuklar ve aileleriyle kısa bir süre konuşarak fotoğraf çektirdi. Davutoğlu, çocuklara hediye verdi. Ardından Başbakan Davutoğlu Anıtkabir'den ayrıldı.