AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirdi. Başbakan, "Bir taraftan seçime, demokrasiye gideriz ama diğer taraftan silahları elimizde tutarız diyorlar. Böyle ikiyüzlülük olur mu? İstanbul'da Kadıköy'de konuştuğunda HDP Eş Başkanı gayet barışçıl, özgürlükçü, elinde barış güvercini var ama gel şu silahsızlanma çağrısını yap, artık silahları değil toprağa, mağmaya kadar gömelim dediğimizde hayır diyor." dedi.

Ahmet Davutoğlu, Şırnak'ta düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada CHP ve HDP'yi eleştirdi. Davutoğlu, kimseye ayrımcılık yapılmadığını savunarak, "Allah şahit, işte burada söylüyorum, tek bir vatandaşımıza, etnik veya mezhebi kimliği sebebiyle ayrımcılık yapan olursa, herhangi bir şekilde farklı tavır sergileyen bir memur, bürokrat olursa onun yakasına herkesten önce biz yapışır, biz hesap sorarız." diye konuştu.

HDP'yi eleştiren Ahmet Davutoğlu, şunları ifade etti: "Biz bir taraftan seçime demokrasiye gideriz ama diğer taraftan silahları elimizde tutarız diyorlar. Böyle ikiyüzlülük olur mu? İstanbul'da Kadıköy'de konuştuğunda HDP Eş Başkanı gayet barışçıl, özgürlükçü, elinde barış güvercini var, ama gel şu silahsızlanma çağrısını yap, artık silahları değil toprağa, mağmaya kadar gömelim dediğimizde hayır diyor.
Geçmişte redçi politikaları takip eden CHP ile bugün bir taraftan şiddeti bir taraftan da demokrasiyi savunduğunu iddia eden HDP arasında açık bir işbirliği var. Neredeyse eş başkan gibi çalışıyorlar, AK Parti'ye karşı şimdi birleşiyorlar. Bugün Demirtaş, Hakkari havaalanının açılması sonrasında, 'Yüksekova’da, keşke o kurdelayı birlikte kesseydik' demiş. Keşke, biz de isterdik ama önce sormak gerekmez mi yıllardır orada çalışan işçilere niye saldırdınız, saldırdılar? Niye o saldırılar? Niye o saldırılar karşısında, yeter, yapmayın. Niye bu Hakkari Yüksekova Havaalanı'nı buradaki Kürt kardeşlerimiz, vatandaşlarımız kullanacak demediniz? Niye şiddete karşı durmuyorsunuz? Niye her yatırım, gelen her iş makinasını kırmaya kalkıyorsunuz? Niye Demirtaş Kadıköy'deki dili kullanıp, Şişli'deki dili kullanıp, buralara gelip, PKK'ya ve şiddet yanlılarına dönüp, artık bu şiddeti terk edin demiyor? Demirtaş, şimdi çıksın desin, bu yapılan saldırları şiddetle telin ediyorum desin. HDP'nin herhangi bir binasına saldırı olduğu anda her zaman şiddetle telin ediyoruz, kınıyoruz. Hatay'da, Adana'da, Mersin'de saldırı olduğunda kınadık. Daha şimdiye kadar Demirtaş'ın ağzından, AK Partililere Doğu'da, Güneydoğu'da yapılan saldırılar konsunda en ufak bir itiraz gelmedi."