AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Değerlendirmemiz sonrasında milletimizin huzuru için atılması gereken adımları atacağız." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2015 Genel Seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarının açıklanmasının ardından balkon konuşması yaptı. AK Parti'nin bu seçimin galibi ve birincisi olduğunu belirten Davutoğlu, kimsenin kaybettiği seçimden zafer çıkarmaya kalkmaması gerektiğini söyledi. Davutoğlu, "Biz hep milli irade dedik, hep milli irade demeye devam edeceğiz. Aziz milletimizi bir seçimi daha başarı ile gerçekleştirdikleri için tebrik ediyoruz. AK Parti'nin balkonundan sesleniyorum, yüce milletimizin kararı her şeyin üstündedir ve o karar her zaman geçerlidir. Hiçbir zaman eğilmedik, hiçbir zaman eğilmeyeceğiz. Arkasında tarih, millet olan eğilmez. Biz milletten geldik, millet ile yürüyoruz. AK Parti teşkilatına teşekkürlerimiz sunuyorum. Bir ahlak abidesidir AK Parti. Biz hep zaferle çıktık. Şimdi de hamdolsun 11. seçimin de birincisi AK Parti'dir." ifadelerini kullandı.

'ŞAİBE SÖYLENTİLERİ İLE DEMOKRASİMİZE LEKE VURMAYA ÇALIŞTILAR'

"Bu seçim öncesinde birçok şaibe söylentileri çıkararak demokrasimize leke vurmaya çalıştılar" diyen Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "AK Parti bu seçimin galibi ve de birincisidir. Kimse kaybettiği seçimden zafer çıkarmaya kalkmamalıdır. 76 ilde vekil çıkardık, 56 ilde birinci olduk. 6 bölgede birinci olan parti AK Parti'dir. Şimdiden zafer ilan eden CHP, 37 ilde milletvekili çıkaramıyor. 3. parti 32 ilde çıkaramıyor. Büyük zafer kazandığı iddia edilen 4. parti 56 ilde milletvekili çıkaramıyor. Şimdi herkes kendi muhasebesini yapmalıdır. Her bölgede olan, her vilayette olan AK Parti'dir. Türkiye'nin omurgası AK Parti'dir. Vatanın doğusu ile batısını birleştirmeye devam edecek miyiz? İşte davamızın özeti budur. Bu seçim öncesinde birçok şaibe söylentileri çıkararak demokrasimize leke vurmaya çalıştılar. Şimdi soruyorum, bu demokrasi tecrübesiyle Türkiye kendini ispat etti mi? Neticeyi önceden neredeyse bir şekilde şekillendirmek adına birtakım şaibe söylentileri çıkaranlar şu anda utanç duymalılar. Türk demokrasisi güçlüdür. Hiçbir şekilde hiçbir şaibeyle gölge düşmeyecektir. Şimdiye kadar böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır."

'KARDEŞLİĞİMİZİN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALACAĞIZ'

İstikrara zarar gelmemesi ve kardeşliğin zarar görmemesi için her türlü tedbiri alacaklarını söyleyen Davutoğlu, şunları kaydetti: "Vatanın huzuru için nöbette olmaya devam edeceğiz. Milletimiz rahat olmalıdır. 12-13 yılın zorlu sürecinden geçmiş AK Parti kadroları huzura zarar verilmesine asla izin vermeyecektir. Herhangi bir çevre krizi senaryolarına yatırım yaparsa AK Parti'nin iman dolu kadroları dimdik ayaktadır, ayakta olacaktır. Ekonominin, istikrarın bozulmaması için gereken her türlü adımı atacak, her türlü tedbiri alacağız. Vatandaşlarımız bugün görevlerini yaptılar. Hepsine hürmet ediyoruz. Onların iradesi her şeyin üzerindedir. Şu da bilinsin ki değerlendirmemiz sonrasında milletimizin huzuru için atılması gereken adımları atacağız. Milletimiz geleceğe güvenle bakmalı. Milletin umudu AK Parti görev başındadır."

'YENİ ANAYASA İÇİN PARTİLERE ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ'

Özgürlükçü ve yeni bir anayasa için çağrıda bulunduklarını ifade eden Davutoğlu şunları sözlerini şöyle tamamladı: "Biz kendi değerlendirmemizi yapacağız. Türkiye'de istikrar ve huzur içinde yeni bir sivil anayasa için bütün partilere yeni bir çağrı yapıyoruz. Özgürlükçü ve yeni bir anayasa için harekete geçelim diye çağrıda bulunuyoruz. Özgürlükçü bir reform anlayışıyla bu düzeye ulaştık. Her partinin şiddetle, terörle arasına mesafe koyması gerekiyor. Çatışmacı anlayış yerine en iyi düşündüğü formülleri ortaya koymalıdır. Artık Türkiye'de bir daha darbe ve vesayet olmayacak. Hiçbir çevre, hiçbir lobi Türkiye'nin kaderini belirlemeye çalışmayacak."