AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin, değerlerini koruyarak Avrupa ile bütünleşme yürüyüşüne devam edeceğini söyledi.

Davutoğlu, AK Parti Tekirdağ 5. İl Kongresi'nde konuştu. Kim ne derse desin Türkiye'nin Avrupa tarihinin bir parçası olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Avrupa geleceğinin de bir parçası olacaktır. Hem değerlerimizi koruyacağız hem de Avrupa ile birlikte bütünleşmenin kararlı yürüyüşüne devam edeceğiz. Geçen hafta Paris'te dünya liderleri ile birlikte yürürken sadece teröre karşı yürümedik. Aynı zamanda Avrupa'daki yabancı düşmanlığına karşı, Avrupa'da yükselen ırkçılığa karışı sesimizi yükselttik. Biz dünyanın neresinde olursa olsun teröre karşı her zaman ilkeli bir tavır sergiledik. Bir kez daha Tekirdağ'dan sadece ülkemize değil Avrupa'ya ve bütün dünyaya seslenerek diyorum ki 'fikir özgürlüğü hakaret etme özgürlüğü anlamına gelmez. Hem teröre karşı dimdik duracağız ama alemlere rahmet olarak gelmiş olan Hazreti Peygambere karşı yapılan hakarete de en yüksem gür sesle sesimizi yükselteceğiz.' Orada Osmanlı tuğrasını gösteren kardeşime hitaben de diyorum ki 'biz Selçuklu'nun, Osmanlı'nın devamıyız ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin küresel bir güç olması yolunda gece gündüz çalışıyoruz. Bizim devletimiz Türkiye Cumhuriyeti devleti nevzuhur bir devlet değildir, konjoktürel bir devlet değildir, kültürü, değeri, geleneği asırlar öncesine giden köklü bir devlettir. Kökünde Selçuklu vardır, Semerkant, Buhara, Orta Asya, evladı Resul, cihan devleti Osmanlı, evladı fatihan vardır. Çil çil kubbeler serperek Avrupa'ya doğru yürülen Horasan erenleri vardır." dedi.

"ÇIKIN VE AÇIKLAYIN"

Bir bayan milletvekilinin, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na paralel çeteyle işbirliğini sorduğunu hatırlatan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'ndan henüz cevap gelmediğini söyledi. Davutoğlu, şöyle devam etti: "Kapalı kapılar ardından Türk demokrasisine karşı bu paralel çeteyle ne planladınız? Çıkın ve açıklayın. Hem cumhuriyetçilik yapacaksınız, cumhuriyetçilik iddiasında bulunacaksınız, hem de dinimizi istismar eden hayır hasenat peşinde olan vatandaşlarımızın iyi niyetini istismar ederek, Türkiye'de bürokrasi üzerinden darbe yapmak isteyen bir çeteyle beraber hareket edeceksiniz. İşte bunların cumhuriyetçilikleri bu kadar. Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhuriyetçiliği cumhurla ilgili değildir. Belki bir gazeteyle ilgilidir. Olabilir. Cumhuriyet gazetesi ile ilgili olabilir. Ama cumhurla ilgili değildir, cumhuriyetle ilgili değildir. Dikkat edin, o gazete Peygamber Efendimiz'e hakaret ima eden karikatürleri bastığında yanında Kılıçdaroğlu vardı, cumhur yoktu. Ama Kılıçdaroğlu, o hakaretlerin yanında durdu, arkasında durdu. İşte biz buradan sesleniyoruz. Her türlü basın özgürlüğü ülkemizde teminat altındadır. Her türlü teröre karşı da her türlü güvence alacağız. Ama milletin değerlerine, hele 1,5 milyar Müslümanın alemlere rahmet olarak gördüğü Hazreti Peygambere hakaret edilmesine izin vermedik, vermeyeceğiz."