AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partililerin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi yuhalaması üzerine, "Osmaniye'de Devlet Bahçeli'yi eleştirin ama yuhalamayın. Bir Oğuz Türk'ünün kültürüne bu yakışmaz." dedi.

Osmaniye'de düzenlenen mitingde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2002 yılı öncesi Türkiyesi'nden örnekler vererek, 13 yıl öncesi ile bugünü kıyasladı. "2002 Türkiye'sinden 2015 Türkiye'sine büyük farkları görüyorsunuz" diyen Davutoğlu, IMF'ye borç veren ülke haline gelindiğini ileri sürdü. 2023 yılında Türkiye semalarında milli savaş uçaklarının uçağını söyleyen Davutoğlu, "Milliyetçiliğin başladığı yerdir burası. Biz kendi silahımızı yapacağız ki namerde muhtaç olmayacağız. Biz kendi takımızı yapacağız ki namerde muhtaç olmayalım. Şimdi uzay aracımızı da yapıyoruz. Onlar konuşur AK Parti yapar. Bir Oğuz Bey sözüdür. 2023'de Torosların üzerinde milli savaş uçağımız uçacak inşallah. Sivil uçağımız uçacak. Devraldığımız ülkede biz bunların hiçbirini yapamıyorduk. Devraldığımız ülkede bizi 70 sente muhtaç hale getirmişlerdi." diye konuştu.

2002'ye kadar 6 bin km yol yapıldığını, kendilerinin ise 18 bin km yaptığını aktaran Davutoğlu, "Sayın Bahçeli de duysun." deyince, partililerden yuhalama sesleri duyuldu. Bunun üzerine Davutoğlu, yuhalanmamasını isteyerek, "Biz eleştiririz ama hakarete, yuhalamaya tevessül etmeyiz. Hele Osmaniye'de Bahçeli'yi yuhalamayın. Biz tartışırız konuşuruz ama yuhalatmayız." açıklamasında bulundu.