Başbakanlık İzmir Ofisi'nin açılışını gerçekleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık' yazısının üzerinde duran örtünün ipini kopardı.

Konak'taki törene; Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve davetliler katıldı.

Tören, İstiklal Marşı'nın okunup Türk bayraklarının göndere çekilmesiyle başladı.

"AVRUPA VE AKDENİZ UFKUMUZ ORTAYA KOYMUŞ OLUYORUZ"

Daha sonra bir konuşma yapan Başbakan Davutoğlu, İzmir'in Türkiye'nin ufuk şehri olduğunu söyledi. Davutoğlu, "Asya ile Avrupa, Anadolu ile Akdeniz arasındaki buluşmanın merkezi oldu. İzmir bugünde ülkemizin sadece 3. büyük şehri değil devletimizin de en önemli ekonomik, kültürel, siyasi faaliyetlerinin yapıldığı merkez şehirlerin, ufuk şehirlerin başında geliyor. Bu yüzden arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmelerden sonra İzmir'de bir başbakanlık ofisinin açılmasını zaruri gördük. Bildiğiniz gibi daha önce sadece Ankara'da başbakanlık ofisi vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde de İstanbul'da bir ofis açılmasın karar verdiler. Bu bir anlamda başbakanlık ve devlet hizmetlerinin, hükümet hizmetlerinin ülke sathına yayılması bakamından önem taşıyordu. Daha önce İstanbul'da bir ofis yoktu, misafirleri değişik mekanlarda ağırlıyorduk. Şimdi artık İstanbul'da bir çok hükümet toplantısı ve misafir ağırlama anlamında da Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi önemli bir görev ifa ediyor. Başbakanlık görevini aldıktan sonra ilk İzmir ziyaretimde İzmir'e başbakanlık ofisi açacağımızı müjdelemiştim. Bunun için uygun mekan arayışlarına başladık. Sonra en uygun mekan olarak İzmir'in bu denize bakan ve İzmir'in karakteristliğini yansıtan bu güzel mekanda karar kıldık. Bütün İzmirlere ve ülkemize mesajımız şudur; Türkiye Cumhuriyeti hükümeti Hakkari'den Edirne'ye, Artvin'den Muğla'ya kadar ülkemizin her yerinde vatandaşlarımıza hizmeti asli bir görev addeder. Bu çerçevede de İzmirimizde bu ofisin açılmasıyla İzmir'e verdiğimiz önemi göstermenin yanında Akdeniz ve Avrupa ufkumuzu da ortaya koymuş oluyoruz. Bundan sonra fırsat buldukça, bu fırsatı da sık sık bulacağıma inanıyorum, bazı resmi toplantılarımızı İzmir'de yapacağız, bazı resmi ağırlamalarımızı İzmir'de yapacağız. Bazen gerektiğinde bakanlar arasında yapılacak toplantıları İzmir'e taşıyacağız." dedi.

Konuşmasının ardından Davutoğlu, 'Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık' yazısının üzerini kapatan örtünün ipini çekti. Kopan ipi görünce şaşıran Davutoğlu, ipin yukarıda kalan kısmını tutmaya çalıştı. Bu sırada örtünün büyük bir kısmının aşağı düştüğü görüldü. Takılan kısmı ise bir görevli aşağıya attı. Tören, protokol üyelerinin ofisin önünde toplu fotoğraf çektirmesiyle son buldu.