Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Diyorlar ki bu paralelciler, ‘AK Parti’nin karşısında kim varsa onu destekleyin. Biz bundan korkar mıyız, çekinir miyiz? Bizim kimsenin desteğine ihtiyacımız yok. Hele o paralelcilerin hiç yok. Bize Allah yeter, bize millet yeter, bize şehitler diyarı Kastamonu yeter." dedi.

Ahmet Davutoğlu, Kastamonu Kuzeykent'te partisince düzenlenen mitingde konuştu.

Konuşmasının başında isim vermeden Fethullah Gülen'i eleştiren Davutoğlu, "Biz burada doğan, burada büyüyen, burada mücadele eden inşallah burada ölecek olan hocalardanız, öyle yurt dışında yaşayanlardan değil. Ona cumhurbaşkanımız 2013’te ‘buyur gel’ dedi. Biz ‘buyur gel’ dedik. Geldi mi? Niçin gelmedi? Çünkü orada bir takım planların içindeydi. Şimdi dinimizi mukaddesatımızı istismar ettiler. Çok samimi kardeşlerimizi himmet diye ellerindeki imkanlarını seferber ettiler. Onların hiçbir suçu yok. Ama o himmetleri alıp da Mavi Marmara şehitlerine hürmetsizlik edip, 'İsrail’in otoritesine uysalardı’ diyen, işte onu affetmeyiz. Şeyh Şaban-ı Veli’nin, şehitlerin torunları affetmez. Şimdi Mavi Marmara’da 9 şehidimiz oldu, hatırlıyorsunuz değil mi? ‘Otoriteden izin alsalardı’ dedi. Peki, sen şimdi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, TC hükümetinin otoritesine niçin meydan okuyorsun? İsrail’in otoritesini tanıyorsun da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin otoritesini niye tanımazsın? Bakınız bunlar tarihi eşiklerdir. Hepimiz sınavdayız. Hepimiz rabbimiz, milletimiz ve tarih önünde sınavdayız. Allah alnımızın akıyla çıkmayı nasip etsin. Ama herkes bilsin ki, hangi baskı olursa olsun, biz bu şehitler diyarından sesleniyoruz, bizi ölümle tehdit edenlere sesleniyoruz. Biz baş veririz, baş eğmeyiz. Ne tuzak kuranların tuzaklarına boyun eğeriz ne dışarıdaki ne içeridekilerin...” şeklinde konuştu.

"BİZİM KİMSENİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ YOK"

CHP, HDP’nin barajı aşmasına çalıştığını öne süren Davutoğlu, “Paralelcilerin sözcüsü gidiyor Diyarbakır’da arka kapıdan girip HDP belediye başkanıyla görüşüyor. Çıksınlar, ne konuşuyorlarsa söylesinler. Bak biz burada Kastamonu meydanında milletle konuşuyoruz. Diyorlar ki bu paralelciler, ‘AK Parti’nin karşısında kim varsa onu destekleyin. Biz bundan korkar mıyız, çekinir miyiz? Bizim kimsenin desteğine ihtiyacımız yok. Hele o paralelcilerin hiç yok. Bize Allah yeter, bize millet yeter, bize şehitler diyarı Kastamonu yeter.“ diye konuştu.

"SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ'NE DE BİZ SAHİP ÇIKTIK"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yüklenen Davutoğlu, “Şimdi de diyor ki bu Kılıçdaroğlu, ‘Bayırbucak’tan gelen Türkmenleri Esed’in eline veriverelim karşı tarafa’ Verir miyiz? Mazlumu zalime verir mi bu millet? Peki vereni affeder mi? Peki böyle vicdansız birine Kastamonu oy verir mi? Hadi Kılıçdaroğlu’nun milli bir anlayışı yok. Peki Bahçeli niye susuyor. Niye biz Türkmenleri vermeyiz demiyor. Milliyetçilik yapmak lafta kolay. İlk Türk anıtları Orhun Anıtları’nı kim yaptı. Bahçeli yıllarca üçlü koalisyon içinde bulundu tek çivi çakmadı. Biz iktidara geldik, biz yaptık. Kırım Tatarlarına 10 bin evi kim verdi? Neredeydi Bahçeli iktidarken, Ankara’da milliyetçilik yapıyordu. Gagavuz Türklerinin suyunu kim getirdi? 20 milyon dolar harcayarak getirdik. 10 yıl söz verdiler yapmadılar 90’lı yıllarda. Milliyetçilik lafla olmaz. Şehitlerimizin her birine sahip çıktık. Süleyman Şah’ın Türbesi’ne de biz sahip çıktık.” ifadelerini kullandı.

"ESKİ MÜFTÜ YA ONA DERSİNİ VERSİN YA DA İSTİFA ETSİN"

HDP’nin Diyarbakır’dan aday olarak gösterdiği eski müftü Nimetullah Erdoğmuş üzerinden Selahattin Demirtaş’ı eleştiren Davutoğlu, “Şimdi o müftü efendiye sorma vaktidir. ‘İşçiler için Taksim’i Kabe olarak gören biri ne durumu düşmüş olur’ diye sormak lazım. O emekli müftü efendi ya ona dersini versin ya da milletvekilliğinden, adaylıktan istifa etsin. Bir müftüye ‘Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır diyen birinin arkasından yürümek yakışmaz. Allah indinde Selahattin Eyyubi sorar sana müftü efendi. Ne diyeceksin onun huzurunda? Şeyh Şaban-ı Veli’nin huzurunda ne diyeceksin? ‘Kudüs Yahudilerindir’ diyen birinin arkasından yürümenin hesabını nasıl vereceksin.” dedi.

Davutoğlu, konuşmasının ardından kalabalığa karanfil attı, partisinin milletvekili adaylarıyla partileri selamladı.