AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Kim seçim kampanyasına şiddet bulaştırırsa, kim seçim kampanyasında herhangi bir şekilde şiddete yönelik bir çağrıda bulunursa, onun karşısında en önce AK Parti duracak. Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kime yönelik olursa olsun her zaman saldırıların karşısında olduk, kim yaparsa yapsın saldıranların her zaman hesabını sorduk.” dedi.

AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu partisinin Karaman mitinginde konuştu. Mitingin başında HDP’nin Mersin ve Adana il binalarına düzenlenen bombalı saldırılara değinen Davutoğlu; “Erzurum’da ilk mitingi yaptığımda bütün partilere, vatandaşlarıma çağrıda bulundum. Dedim ki gelin bu seçim kampanyasını bir demokrasi şölenine çevirelim. Kimse kimseye hakaret etmesin. Kimse herhangi bir şekilde şiddete yol açmasın. Hepimiz şiddete, teröre, baskıya karşı dimdik duralım. Hatta yuhalamak söz konusu olduğunda özellikle rica ettim mitingi meydanlarından hiç kimseyi rencide etmemeye. Ama maalesef bugün sabah aldığımız haberler hepimizi büyük bir üzüntüye sevk etti. Adana ve Mersin’de HDP binalarına bazı saldırılar oldu. Buradan açık, hiçbir tevile, telife imkan bırakmayacak şekilde söylüyorum, AK Parti Genel Başkanı olarak söylüyorum. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak söylüyorum. Kim seçim kampanyasına şiddet bulaştırırsa kim seçim kampanyasında herhangi bir şekilde şiddete yönelik bir çağrıda bulunursa onun karşısında en önce AK Parti duracak. Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kime yönelik olursa olsun her zaman saldırıların karşısında olduk, kim yaparsa yapsın saldıranların her zaman hesabını sorduk.” şeklinde konuştu.

“Bugün sabah İçişleri Bakanımızla görüştüm. Gerekli bilgileri aldım.” diyen Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bu bilgilerden hareketle net bir talimatta verdim. Bu saldırıların arkasında kim varsa çıkarın müsebbipleri için gereken her türlü takibatı yapın dedim. Birileri provokasyon yapabilir, birileri seçim ortamını bozacak şiddet eylemlerinde bulunabilir. En başından beri bunu bekliyorduk. Böyle provokasyonların olabileceğini hep kaygıyla izledik. Buradan net olarak bir kez daha söylüyorum bu saldırıları hem kınıyoruz, hem de saldırıların müsebbibi kimse sonuna kadar takipçisi olacağız. Bütün partilere de çağrıda bulunuyorum. Hepimiz kime karşı olursa olsun partilere yönelik seçim kampanyasına yönelik saldırılar konusunda ilkeli bir tutum takınmalıyız. Aynı şekilde bizim de birçok seçim büromuz saldırıya uğradı. Milletvekili adaylarımız saldırıya uğradı. Siirt’te, Van’da, Ağrı’da. O zaman da bu çağrıda bulunduk. Şimdi de HDP, MHP, CHP bütün parti liderlerine ve bütün parti teşkilatlarına çağrıda bulunuyorum. Hep beraber kim yaparsa yapsın, şiddetin karşısında olmaya kararlı bir şekilde devam edelim.”