Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin seçim beyannamesini açıklarken, söylediği 'Bunlar gerçek, Adana mavrası değil' sözü için Adana halkından özür dilemesini istedi. Şanlıurfa’dan Adana’ya uçakla gelen Davutoğlu, İstasyon Meydanı’ndaki mitingine yaklaşık iki saat geç başladı.

Buradaki konuşmasında Davutoğlu, “Sayın Bahçeli, seçim beyannamesini açıklarken bir söz söyledi ki, Adana’dan özür dilemesi lazım. Seçim beyannamesini açıklarken, ‘Bunlar gerçek, Adana mavrası değil’ dedi. Adana ile mavrayı yanyana kim zikreder? Sayın Bahçeli. Adana’nın yiğitleri mavra da, palavra da okumaz. Adana merttir mert. Adana yiğittir yiğit. Peki Adana, eğer Bahçeli sizden özür dilemezse ona mavra nedir, mertlik nedir gösterecek misiniz? Ya gel bu meydandan özür dile ya da Adana seni yazdı tarihe, yazdı. 7 Haziran'da da üzerini çizecek' diyecek misiniz? Biz Adana'ya, Adanalıya hürmet ederiz. Çünkü Adana her zaman milli birliğe sahip çıktı." dedi.

‘ŞİMDİ BEN GİTTİM SURİYE’YE GİRDİM, SÜLEYMAN ŞAH’A SELAM DURDUM'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in "İki gün için Türkiye Suriye'ye girecek" sözlerine tepki gösteren Davutoğlu, özetle şunları söyledi: “Yahu Allah aşkına biz bir karar alırsak böyle sokağa düşürür müyüz? Ne yapmamız gerekiyorsa onu yaparız. Şimdi ben gittim Suriye’ye girdim, Şüleyman Şah’a selam durdum. Selam olsun, Süleyman Şah’a... 2002’de Bahçeli Başbakan yardımcısı iken Türkiye tankını, topunu yapabiliyor muydu? Şimdi bu Kılıçdaroğlu; CHP ile HDP ruh ikizi oldular. Aynı şeyi söylüyorlar. Bir bakıyorsun bir gün CHP'li birsi diyor ki 'Diyaneti kaldıracağım' ertesi gün de HDP'li söylüyor. Yahu Allah aşkına, 'Diyanet'i kaldıracağım' diyene Adanalı izin verir mi? Buraya düşmanı yaklaştırmamış Adanalı, buraya iman düşmanlarını yaklaştırır mı? Yaklaştır mı? Adanalı ayağa kalktı mı, silleyi de vurdu mu iyi vurur. Vurmaya da hazır mısınız?"