Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu; “Bir baktınız 'Kudüs Yahudilerin mekanıdır' diye Kudüs’e dönük olarak açıklamalar yapıldı. Kılıçdaroğlu 'İsrail’de Niye büyükelçiliğimiz yok?' dedi. Bunlar millete yabancı. Bunlar milletin örfüne inancına yabancı.” dedi.

Başbakan Davutoğlu, partisinin son mitingini memleketi Konya’da yaptı. “Bizim dışımızda 81 vilayete giden oldu mu? CHP Genel Başkanı cumhuriyetçilikten bahsetti. Cumhuriyetin her vilayetine gitti mi? Gidebildi mi? Aynı dili konuşabildi mi?” diyen Davutoğlu; “MHP Genel Başkanı Milliyetçilikten ve milletten bahseder, şeref tartışması açar, milletin bütün fertlerine ulaşabildi mi? HDP Eş Başkanı Demirtaş özgürlükten bahsetti. Güneydoğu’da, Doğu Anadolu’da aynı güçle bahsedebildi mi? Her yere gidebildi mi? Ülkenin her yerine gidemeyenler ülke birliğini koruyabilir mi? Milletin her ferdine hitap edemeyenler milleti koruyabilir mi? Temsil edebilir mi? İşte yarın ki seçim bu seçimdir. Milletin birliği ile milleti şu ve bu şekilde etnik ve mezhebi temelde bölmek isteyenler arasındaki seçimdir.” şeklinde konuştu.

Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti: “24 Nisan’da ben buradayken Papa ve birçok lider Ermeni soykırımı açıklamalarında bulundu. Bu topraklarda Mevlana’nın hoşgörüsüyle asırlarca yaşadık. Birarada yaşadık. Ama bir baktınız Demirtaş da bu iddialara sahip çıktı. Bir baktınız 'Kudüs Yahudilerin mekanıdır' diye Kudüs’e dönük olarak açıklamalar yapıldı. Kılıçdaroğlu 'İsrail’de Niye büyükelçiliğimiz yok?' dedi. Bunlar millete yabancı. Bunlar milletin örfüne inancına yabancı. Diyaneti kapatacağız dediler. Tek parti zihniyetine bir daha izin verir miyiz? Konya. Din dersini kaldıracağız diyorlar. 'İmam Hatip Lisesi’nin ortasını kapatacağız' diyorlar. Biz buna geçit verir miyiz? 28 Şubat’ta o zihniyetle işbirliği yapan CHP, MHP, HDP anlayışına karşı milli tarihi, milli kimliği inancımızı. Töremizi korumaya var mısın Konya. İşte biz ülkeyi Kürtler-Türkler, Sunniler-Aleviler diye bölenlere karşı demokrasiyi güçlendireceğiz. Kültürümüzü tahkim edeceğiz.”

Davutoğlu; “Birileri diyor ki 'Bu deve diz çöktürün'. Birileri diyor ki yurtdışındaki ağababalar, lobiler, şer çeteleri diyor ki CHP’ye, MHP’ye, HDP’ye ve arkasındaki paralele, Kandil’e, DHKP-C’ye 'bu deve diz çöktürün' diyor. Bu yürüyen yükselen deve diz çöktürün diyor. Çınar ağacı gibi Türkiye’nin dallarını kesin. Devin doğum yeri olan Konya biz diz çöker miyiz? Bize diz çöktürebilirler mi? Kılıçarslan’a diz çöktüremediler, bize diz çöktürebilirler mi?” dedi.

“Eğer bir çevre eğer bir hareket Kudüs için ayağa kalkmış Mescid-i Aksa için bedel ödemiş AK Parti varken, 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır' diyen bir HDP’ye oy veriyorsa bunun hesabı bu dünyada da, ahirette de sorulur.” diye konuşan Davutoğlu şunları söyledi: “Bunun için bugünlerde çok sayıda bilgi geliyor. Bu paralel yapının çevreleri geçen 30 Mart’ta olduğu gibi 'AK Parti dışında oy verin' diyorlardı, şimdi ise tek adres gösteriyorlar, 'HDP’ye oy verin' diyorlar. Dün Diyarbakır saldırısı sonrasında da söyledim. Biz bütün partilerin güvenliğini huzurunu kendi huzurumuz güvenliğimiz biliriz. Ama siyasi alanda kim 'Kudüs Yahudilerindir' derse kaya gibi karşılarında dururuz. Çünkü Konya Kudüs’ün kardeşidir. Özellikle Kürt kardeşlerime söylüyorum. Böyle diyen biri sizi temsil edebilir mi? Selahaddin Eyyübi’nin mirasını reddeden birisi sizi temsil edebilir mi? İşte düşünün ki nasıl bir koalisyon var. Pensilvanya’ya vurduğunuzda ses CHP’den geliyor. CHP’ye vuruyorsunuz MHP’den, MHP’ye vuruyorsunuz HDP’den. Geçmişte biz çok koalisyon gördük. Darbeciler karşımızda birleşti. Vesayetciler birleşti. Bize boyun eğdirebildiler mi? Bizi yeni Osmanlıcı diye dünyaya şikayet ettiler. Ve çekiyeceğimizi zannettiler. İşte buradan haykırıyorum. Biz Osmanlı’nın mirasına sahibiz.”

Davutoğlu,“Bayır Bucak Türkmenleri, oradaki yiğitler bizim sınırlarımızın dışında kaldı. Zalim Esed onlara zulmediyor. Allah aşkına Selçuklu torunları kardeşlerinizi yalnız bırakır mısınız? Ama onlara yardıma giden MİT TIR’larını ihanet şebekeleri dünyaya şikayet etti. Hesap sorar mısınız? Din diyanet diye konuşup mazlumlara yardıma giden TIR’lara baskın yaptıran bu paralel çeteden hesap soracak mısınız? Onları dünyaya şikayet eden sonra da milliyetçi geçinen MHP’den hesap soracak mısınız? Kobani’deki Kürtlere yardım ettiğimizi unutup, Kobani’yi bahane ederek, Türkiye’nin şehirlerini şiddete boğan HDP’den hesap soracak mısınız?” şeklinde konuştu.