AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık görevini aldıktan sonra her konuda çok detaylı, derinlemesine brifingler alıyorum ve ne yapılması gerekiyorsa bunların yapılması için bizzat takip ettiriyorum dedi.

Davutoğlu, Ramada Otel'de düzenlenen Trakya Sivil Toplum Buluşması Töreni'nde konuştu. Davutoğlu, bugün çiftçilere verdiği müjdeyi hatırlattı. Pirince uygulanan KDV'yi yüzde 8'den yüzde 1'e indireceklerini vurgulayan Davutoğlu, "Diğerleriyle arasındaki bulgurla, buğdayla arasındaki fark kapatılsın diye. Soya, kanola ve aspirde 10 TL olan desteği 15 TL'ye çıkaracağız. Çevre amaçlı tarım alanları konusunda özel çalışmalar yürüteceğiz, benim çok önem verdiğim ıtri tarım alanında, eğer buraya yönelinirse, dönüm başına 100 TL destek sağlayacağız. Çünkü bizim dağlarımız, ovalarımız tıbbi tarımda çok elverişli. Emin olun tarım konusunda daha elverişli bir şeye geçtiğimizde sadece Trakya'da, Hollanda ölçeğinde verimliliği sağlayabilir. Dönüm başına bu çalışmalarda 30-60-100TL'ye giden teşvikler sağlayacağız. Mazot desteğini yüzde 5, gübre desteğini yüzde 10 artıracağız. Bunları seçim dolayısıyla yaptığımız düşünülmesin. Hayır. Başbakanlık görevini aldıktan sonra her konuda çok detaylı, derinlemesine brifingler alıyorum ve ne yapılması gerekiyorsa bunların yapılması için bizzat takip ettiriyorum. Buraya gelmeden önce de Trakya ile ilgili bütün meseleleri bizzat anlayabilmek için elimizden gelen çabayı hep gösteriyoruz. Bunlar bizim 2023'e doğru giden perspektifteki çalışmalarımız." şeklinde konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Trakyalıların, ülkenin birliğine ve beraberliğine verdiği önemi bildiğini kaydeden Davutoğlu, "Trakya'da huzurun, ekonomide kalkınmanın olması için Türkiye'de terör tehdidinin, Türkiye'deki sosyal gerilimlerin düşmesi lazım. Onun düşmesi için de çözüm süreci lazım. Çözüm süreci herhangi bir şekilde ülke birliğinden, beraberliğinden feragat edilen bir süreç değil. Aksine ülkede tekrar aidiyet bilincini güçlendiren, ki artık Türkiye'de hiçbir yer tek renkli değil. Her yerde Türkiye'nin her bölgesinden vatandaşlarımız yanyana yaşıyor. Onu teminat altına almak. Başka ülkelerde yaşanan parçalanmaların ülkemize sirayet etmesine izin vermememiz lazım." diye konuştu.