Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tören düzenlendi. Törende İstiklal Marşı'nın saygı duruşu öncesinde verilmesi karışıklığa neden oldu.

Atatürk Anıtı'nda sabah saat 09.00'da düzenlenen törene Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, siyasi parti temsilcileri, oda ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve yöneticileri, ilçede ki özel ve devlet okullarındaki öğretmen ve öğrenim gören öğrenciler katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin anıta sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasına geçilmesi anons edildi. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın ise söyleneceği sırada, Ereğli Belediyesi’nce kurulan ses sisteminde arıza oluştu. İlk olarak İstiklal Marşı’nın bant kaydı verildi, ardından tören katılımcıları tarafından hep bir ağızdan okunmaya başlansa da kayıt yarıda kesildi. İstiklal Marşı, katılımcılar tarafından söylenerek tamamlandı. Ardından ise saygı duruşunda bulunuldu ve yeniden verilen bant kaydı ile İstiklal Marşı bir kez daha okundu.

RESMİ TÖRENİN ARDINDAN ALTERNATİF ÇELENK SUNUMU YAPILDI

Resmi törenin sona ermesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ereğli İlçe örgütü, Vatan Partisi Ereğli İlçe Örgütü, Atatürkçü Düşünce Derneği Ereğli Şubesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği Ereğli Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Anıta alternatif çelenk sunumu gerçekleştirdi. Saygı duruşunun ardından konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hayrettin Kartal milli değerlerin yok edilmeye çalışıldığını iddia ettiği konuşmasının ardından alkışlarla yapılan protestonun ardından anıta alternatif çelenk sunumunda bulunanlar olaysız şekilde dağıldı.