Başbakan Ahmet Davutoğlu, Eskişehir’in Sıhhıye Meydanında düzenlenen mitingde, partililere seslendi. Davutoğlu, konuşmasında, Eskişehirlilerden 27 Mayıs darbesinin mağdurları Adnan Menderes ve Hasan Polatkan üzerinden oy istedi.

Davutoğlu, yıllardır faaliyette bulunan ancak şuanda sadece yurtdışını uçuşları olan Anadolu Üniversitesi Havaalanın isminin Hasan Polatkan’ın adının verileceğini belirtti. 13 yıl sonra söz konusu havaalanına Polatkan’ın isminin verilmesini gündeme getiren Başbakan Davutoğlu, “Buraya inen, binen her yolcu, bu azizi adını anıp rahmet etsin.” dedi.

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını darbe olduğunu iddia eden Başbakan Davutoğlu, bunun amacının demokrasiyi sarsmak olduğunu vurgulayarak, “ Ama sarsamadılar, sarsamazlar. Niye biliyor musunuz? Çünkü arkasında bu işin arkasında 17- 25 Aralık mantığı var. Başbakanımız hakkında iddianame hazırladılar, kumpas kurdular. Bu aynen ne biliyor musunuz? 17-25 Aralık'ta aynen bize, AKP hükümetine Yassıada mantığıyla darbe yapmak, karşı çıkmak istediler.” ifadesini kullandı.
.
CHP ve HDP’yi aynı argumanlarla hareket etmekle suçlayan Başbakan Davutoğlu, “Perdenin arkasında çalışmışlar. Bazı yerlerde paslaşıyorlar. Bazı yerlerde CHP ve HDP, AK Parti’ye karşı ortak çalışıyor. Biz doğru yolunun yolcularıyız. Onlar üçken, biz sıratı müstakimiz, doğru yoluz.” şeklinde konuştu.

Konuşması sırasında katılımcıların Miraç kandilini de tebrik eden Başbakan Davutoğlu, “Miraç deyince akla Mescidi Aksa gelir. Peygamberimizin Kabe’ den Mescide Aksa'ya gidişi, manevi yükselişi. Şimdi HDP’diyor; Kudüs filancaların yeridir. Siz o şimdi bunlara orası Müslümanların yeri diyin.” diye konuştu.

'AKP DEVLEŞTİ ARTIK BU DEVİ KİMSE DİZ ÇÖKTÜREMEZ’

AK Parti’nin 2002 den sonra bir güce kavuştuğunu, artık devleştiklerinin altını çizen Başbakan, “Bu dev bir daha diz çekmeyecek. Dimdik yürüyeceğiz. Kimse bizi diz çöktürüp, eğdiremeyecek. Allah bizi namerde değil merde karşı bile boyun eğdirmesin. Bizim davamız koltuk ve makam davası değil. Çok işler yaptık, hem de fazlasıyla. Bizim hızımızı kesemezler, bizi sendeletemezler. Menzile ulaşacağız. Menzil 2023 olan küresel güç Türkiye’sidir. “ ifadesini kullandı.

Hakimlere, savcılara, avukatlara ve gazetecilere yönelik yapılan haksız tutuklamaları görmezden gelen Başbakan, Türkiye’de özgürlüklerin kısıtlanmadığını ileri sürdü. Başbakan, “Türkiye'de ‘özgürlükler kısıtlanıyor.’ diyorlar. Buradan sesleniyorum. Bütün vatandaşlarımızın özgürlüklerinin, onurunun korunması teminatı bizimdir. Bunu garanti altına alacağız. Bunu böyle bilsinler. Biz her mezhebi her ırkı aynı gözle bakarız. Bizim için herkes eşittir.' dedi.

‘KILIÇDAROĞLU, HAZİNEDEN BİRİKENLERİ 4 YILDA YİYİP BİTİRECEK’

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun miting alanlarında vatandaşlardan 4 yıl iktidar istemesini de eleştiren Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu, ‘bana 4 yıl verin yeter.’ diyor. Neden diyor biliyor musunuz? Bizim hazinemiz dolu. Bu hazinedeki parayı 4 yılda yiyecek ve 4 yılda bitirecek ve sonra gidecek. Ama millet bunu yemez. Millet senin SSK dönemini ve bizim bereketli dönemimizi biliyor.”