Kamuoyunda 'havuz medyası' olarak bilinen hükümete yakın bir televiyon kanalında MHP Milletvekili Meral Akşener hakkında şantaj kasetleri olduğu imasının yapılması Burdur’da mitinge katılan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da gündemindeydi. Davutoğlu, şantaj kasetlerine karşı ortak hareket edilmesi çağrısında bulundu. Hakkında şantaj kaseti çıkanın yanında, şantajcıların karşısında olacaklarını, diğer muhataplardan aynı tepkiyi beklediklerini söyledi.

Burdur Cumhuriyet Meydanı’ndaki miting alanında konuşan Davutoğlu, koalisyon dönemini eleştirdi. Davutoğlu, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy üzerinden AK Parti’nin icraatlarını anlattı. Milletin karşısına çıkanın arkasında bir başarı hikayesi olması gerektiğine değinen Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kötü bir karnesi olduğunu savundu. Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemi hatırlatarak, böyle bir karneyle iktidarın kendisine verilemeyeceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu’nun önce 'bütünlemeye' girmesi gerektiğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidarı dört yıllığına istediğine değinen Davutoğlu, "Bana dört yıl verin dört yıl sonra bırakacağım’ demiş. Dört yıl bile dayanamaz. Dört saat bile memleket buna bırakılmaz. Niye istiyor? Çünkü SSK’nın parasını nasıl tükettiyse biriktirdiğimiz hazineyi de tüketmek istiyor. Mirasyedi. Mirasyedi. Biz bu mirası milletin alın teriyle buraya getirmişiz." dedi.

Koalisyon hükümeti döneminde dışarıdan ekonominin başına getirilen Kemal Derviş’in çiftçiye verilen destekleri kestiğini savunan Davutoğlu, "Kemal Derviş’in akıl hocası kim? Al bir Kemal'i vur diğer Kemal’e." şeklinde konuştu. Kendi hükümetlerinin ise çiftçinin başı derde girdiğinde o derdi çözmek için hemen yola koyulduğunu, Burdur’da dondan zarar gören çiftçilerin de zararlarının telafi edileceğini söyledi.

Muhalefet partisinin ifade ettiği gibi ülkede yoksulluk olamadığını iddia eden Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nun duyması için bazı veriler sundu. Bu veriler; 2002 ve 2014’teki araç sayıları ve cep telefonu sayıları oldu. 757 hastane inşa ettiklerini açıklayan Davutoğlu, vatandaşların bütün hastanelere fark ödemeden gidebildiğini savundu. Öğrencilere kitap verildiğini anlattı.

Seçim çalışmalarına başlarken siyasi liderlere çağrıda bulunduğunu ifade eden Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin memleketi Osmaniye’de yaptığı mitingde yuhalatmadığını ifade etti. Ancak Bahçeli’nin Ege’de Aydın’da kendisine ağır hakaretler yaptığını söyledi.

"Şerefimize ağır hakaretlerde bulundu. Kimsenin şeref konusunda bizi tahkir etmesine izin vermeyeceğiz. Yiğit insanlar baş verir baş eğmez. Bahçeli konuyu açtı, o zaman bizi dinleyecek. Kimsenin AKP’nin şerefiyle oynamasına izin vermeyeceğiz." dedi.

Davutoğlu HDP’nin ise Doğu ve Güneydoğu’da şiddet uyguladığını öne sürdü.
Davutoğlu konuşmasını devamında Türkiye’nin 2002’de namerde muhtaç olan bir ülke konumunda olduğunu, Türk milletine onur ve şerefi kendi iktidarlarının kazandırdığını savundu. "Herkese izzet ve şeref dersi veririz." ifadelerini kullandı.

Dışarıda bulunan Türklere çeşitli sözler verildiğini, bunların yerine getirilmediğini söyleyen Davutoğlu, kendi iktidarlarının tutulmayan sözleri gerçekleştirdiğini savundu. Bahçeli’yi kastederek, "Ne yaptın da şereften bahsediyorsun. Şerefsiz demiyorum. Kimsenin şerefine laf etmem, onlara şeref dersi vereceğiz. Kimsenin şerefine söz etmem. CHP, MHP, HDP onların şerefleri de bize emanet." şeklinde konuştu.

Tüm siyasi partilerin liderlerine çağrıda bulunan Davutoğlu, "Hakaret olmadan konuşalım. Kimse kimseyi rencide etmeden eleştirsin. Şimdi bir takım kasetlerden, tekrar şantajlardan bahsediliyor. Şunu açık yüreklilikle söylüyorum. 2011’de olduğu gibi birileri eğer kaset üzerinden birilerini yıpratmaya kalkarsa ya da başka şantajlar ortaya çıkarsa hangi partiden olursa olsun. Hakkında kaset çıkarılan kim olursa onun yanında, şantajcıların karşısında olmaya varız. Ama aynı yürekliliği de muhataplarımızdan bekleriz. Birileri bize tuzak kuruyorsa birileri, özellikle paralel çete…" ifadelerini kullandı.

Çevreye önem verdiklerini belirten Davutoğlu, "Bakınız 17-25 Ocak olayları (17-25 Aralık kastediliyor) bir taraftan Gezi olayı, daha sonra 6-7 Ekim olayları, hep demokrasiye darbe vurmak içindi." dedi. Gezi Parkı eylemlerini eleştirirken yaptıkları yeşillendirme çalışmalarını kasteden Davutoğlu, "Vandallara ders olsun" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu konuşmasında Burdur’da yaptıkları icraatlardan bahsetti, çeşitli vaatlerde bulundu. Burdur’un 3 milletvekilini isteyen Davutoğlu, Burdur’un 4. milletvekili olacağını söyledi.