AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye tepki göstererek, "28 Şubat’ta başörtüsü zulmü olduğunda yani Fransızların yaptığı zulme benzeyen bir zulüm, üniversite kapılarında olup da Kahramanmaraş ayakta iken Bahçeli, 28 Şubat rejiminin başbakan yardımcısı idi. Bir muhterem hanımefendi, 99 seçimlerinde aday oldu, milletvekili seçildi. Bahçeli, kendisine gelen talimatla ona 'başını aç da Meclis’e öyle gel' dedi. Kahramanmaraş’ta Sütçü İmam'ın adını anmak için önce sicilin temiz olacak." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun, Suriye'den Türkiye'ye sığınan boyları, orada katledilecek olsalar da bunları geri iade edeceğini iddia eden Davutoğlu, "Türklüğe yakışır mı? İslam’a yakışır mı? Ama bakın MİT TIR’ları üzerinden Bahçeli de çıktı açıkça Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni suçladı. İşte söylüyorum Allah da şahit, bütün tarih de şahit, kayıtlar da diyor ki vallahi diyerek de yemin ederek söylüyorum; o TIR’lar Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu. Engellediler." diye konuştu.

Kahramanmaraş'ta düzenlenen mitingde halka seslenen Ahmet Davutoğlu, "Gelip Sütçü İmam’dan bahseden Sayın Bahçeli, 28 Şubat’ta başörtüsü zulmü olduğunda yani Fransızların yaptığı zulme benzeyen bir zulüm, üniversite kapılarında, Sütçü İmam Üniversitesi kapısında olup da Kahramanmaraş ayakta iken Bahçeli, 28 Şubat rejiminin Başbakan Yardımcısı idi. Bir muhterem hanımefendi, 99 seçimlerinde aday oldu. Nesrin Hanım, başörtülüydü. Başörtülü olarak aday oldu, milletvekili seçildi. Bahçeli, kendisine gelen talimatla ona dedi ki 'başını aç da Meclis’e öyle gel' dedi. Kahramanmaraş’ta Sütçü İmam'ın adını anmak için önce sicilin temiz olacak. Biz ne zulümler gördük 28 Şubat'ta. O zaman 28 Şubat'a paralel çalıştılar, şimdi paralelle işbirliği yapıyorlar. Eğer milletten bahsedilecekse milletin hepsiyle kucaklaşılacak, eğer vatandan bahsedilecekse her köşeye gidilecek. Eğer Sütçü İmam’dan bahsedilecekse Türk kadınının onuru korunacak, ister başı açık, ister başı örtülü, bizim dönemimizde hiçbir zaman herhangi bir Türk kadınının rencide edilmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. Bahçeli’nin döneminde bütün o zulüm devam etti." diye konuştu.

"CHP'NİN KUYRUĞUNA TAKILAN MHP'YE OY VERMEK KAHRAMANMARAŞ'A YAKIŞIR MI?"

MHP Genel Başkanı'nın bölücülere laf etmediğini öne süren Davutoğlu şöyle konuştu: "Gelip AK Parti'ye saldırıyor ama HDP’ye bir şey söylüyor mu? Milletin dinine, inancına vaktinde zulmetmiş tek parti zihniyetine sahip CHP'ye bir şey söylüyor mu? CHP'nin arkasına kuyruk diye takılıyor. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan aday oldu başbakan iken cumhurbaşkanlığına, CHP ile MHP anlaştı, çatı aday diye bir aday çıkardılar. Peki CHP ile MHP'nin ne farkı kaldı? MHP'li seçmenlere sesleniyorum. CHP'nin kuyruğuna takılan MHP'ye oy vermek Kahramanmaraş'a yakışır mı? Peki HDP'ye hiç sesini çıkarmayan MHP'ye oy vermek Kahramanmaraş'a yakışır mı? HDP Eş Başkanı Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır diyor. MHP'den bir şey duydunuz mu? Hayır Kudüs bizim diye bir ses duydunuz mu? Bu nasıl milliyetçilik, bu nasıl muhafazakarlık?"

"MHP İLE HDP KOALİSYON KURACAK"

Dün HDP'nin önemli bir sözcüsünün 'MHP ile koalisyon kurabiliriz.' dediğini ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti: "Düşünebiliyor musunuz MHP ile HDP koalisyon kuracak. O zaman MHP'ye verilmiş oy CHP ya da HDP'ye verilmiş olacak. Verir misiniz? CHP ile birleşip çatı aday çıkaracaklar, gelip iç Anadolu'da milliyetçilikten, muhafazakarlıktan, Sütçü İmam'dan bahsedeckler. Allah aşkına, Kur’an-ı Kerim’i, ezan-ı Muhammedi’yi bu semalarda yasaklayan tek parti zihniyetinin devamı olan CHP ile işbirliği yapan MHP, Sütçü İmam'dan bahsedebilir mi? Çıksınlar martçe söylesinler kimliklerini. Hepsi, hiç birinin tek başına iktidar olma niyeti yok. Diyorum ki AK Parti birinci parti olmazsa ben görevimi başka arkadaşıma tevdi ederim. Ama Kılıçdaroğlu buna bir evet diyebiliyor mu? Bahçeli diyebiliyor mu? Demirtaş diyebiliyor mu? Çünkü onların millete güveni yok, kendilerine güveni yok."

"YEMİN EDEREK SÖYLÜYORUM O TIR’LAR BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE GİDİYORDU"

Kılıçdaroğlu'nun, Suriye'den Türkiye'ye sığınan boylar, orada katledilecek olsalar da bunları geri iade edeceğini iddia eden Davutoğlu, "Türklüğe yakışır mı? İslam’a yakışır mı? Ama bakın MİT TIR’ları üzerinden Bahçeli de çıktı açıkça Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni suçladı. İşte söylüyorum Allah da şahit, bütün tarih de şahit, kayıtlar da diyor ki vallahi diyerek de yemin ederek söylüyorum; o TIR’lar Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu. Engellediler. Şimdi de çıkmış cumhuriyetimiz, devletimizi zan altında bırakmaya çalışıyorlar. Neden? Çünkü Türkiye'yi mahkum etmek istiyorlar." açıklamasında bulundu.