Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün bir karar daha aldım. Allah güç verirse 72-73 vilayete diyordum ama 81 vilayete de gideceğim." dedi.

Başbakan Davutoğlu, partisinin düzenlediği Bilecik mitinginde halka seslendi. Davutoğlu burada yaptığı konuşmada muhalefete yüklendi. Davutoğlu, "Suriye'den kardeşlerimiz geldi. Türkmen misin, Arap mısın diye sormadık. Biz Şeyh Edebali’den ders almışız. Bizim için insan önemli. Kılıçdaroğlu, milletimizi Suriyelilere karşı tahrik etmeye kalkıyor ırkçı bir tavırla. Biz mazlumu zalime verir miyiz? Zalim Esed'e geri verir miyiz? Bu topraklardan ders alanlar evine gelen tanrı misafirini kapı önüne koymaz. Kılıçdaroğlu'nda biraz vicdan olsa Esed'e heyet yollamazdı. Bu konuda Bahçeli’den bir ses duydunuz mu? İşte aramızdaki fark bu." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu bugün bir karar aldığını belirterek, 81 il’e gideceğini söyledi. Davutoğlu, şöyle konuştu: "Süleyman Şah'ın torunları, Kayı Boyu'nun çocukları, nerede olurlarsa olsunlar Türkiye'nin himayesi altındadırlar. Biz bu devleti kolay kurmadık. Bugün bir karar daha aldım. Allah güç verirse 72-73 vilayete diyordum ama 81 vilayete de gideceğim inşallah. Neden? Şunu göstermek için, bunların bir kısmı doğuda 6-7 Ekim terörünü yapan bu şiddet yanlılarını temsil eden parti Türkiye’nin doğusunda ve bazı şehirlerde konuşur. Bir yandan da der ki bu mübarek günde ‘Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır’ der. Türklere de Kürtlere de ihanet edercesine MHP’de İç Anadolu’da dolaşır buralarda milliyetçilik dersi vermeye çalışır. Bir diğeri de sahillerde dolaşır İç Anadolu’ya geldiğinde de muhatap bulacak kimseyi ortada göremez. MHP’nin CHP’nin güneydoğudaki oy oranları yüzde 2 -3’tür. Biz her yerde varız her yerde konuşuruz. Türkiye Cumhuriyetinin her köşesinde halkıyla milletiyle konuşan tek parti hangi partidir? Türkiye için her yerde varız. Somali'de Filistin'de, Bosna'da biz varız."