Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu CHP Genel Sekreteri'nin 'Türkiye, Suriye'ye girecek' demesi ne kadar palavraysa, Kılıçdaroğlu'nun asgari ücreti de o kadar palavra... Kılıçdaroğlu'nun verdiği sözlerin hepsi de palavra..." dedi.

Hatay'daki mitinge konuşan Davutoğlu, "Hiçbir zaman ayrım yapmadık. Kapımıza kim geldiyse Arap mısın, Sünni misin, Alevi misin, Şii misin, Müslüman mısın, Hristiyan mısın diye sormadık. Kapımıza geleni kapıda bırakmayız. Yasin-i Şerif'i okuyup da kapısına gelen mazlumu zalime teslim etmek bize yakışır mı? Sayın Kılıçdaroğlu dedi ki 'Bu Suriyelileri geri göndereceğiz'. Her bir Hataylıyı alnından öpüyorum. Sizlere minnet borçluyuz. Tarihimizin onurunu siz kurtardınız. Siz ensar Hataylılar gelen mazlumlara önce siz kucak açtınız. Bunu demek kolay Kılıçdaroğlu için... Ya o yetimler, kadınlar, yaşlılar için bunu uygulamak kolay mı?" diye konuştu.

"BİR TEK TÜRKMEN TESLİM EDİLMEYECEK"
"Hataylılar siz insanlık dersi verdiniz. Hem zalim Esed'e, hem dünyaya insanlık dersi verdiniz; şimdi de Kılıçdaroğlu'na insanlık dersi vermeye var mısınız?" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti: "Zalim Esed zulme başladığında Hatay'a uçan her kuşun, Hatay'a gelen her yetimi yüreğimde hissettim. Hatay, Allah senden razı olsun. Biz iki cihana inanırız. Bu cihana ve hesap meydanına. Orada da en iyi şekilde imtihanımızı vereceğiz inşallah. Şimdi Kılıçdaroğlu bunu söyledi. Tamam onun kalbi mühürlenmiş; ama Bahçeli dönüp, 'Bayırbucak'tan gelen Türkmenleri veremezsin' demedi. Ecdad Bayırbucak Türkmenler'ne demiş ki, 'Gidin hac yolunu bekleyin'. Tarih, kader sınırın ötesinde bıraktı diye biz onları zalim Esed'e teslim eder miyiz? Allah şahit ki bir tek Türkmen dahi teslim edilmeyecek, geri verilmeyecek, bağrımıza basacağız."

Davutoğlu, şunları kaydetti: "Bizim düsturumuzca bir zalim eğer kardeşimiz bile olsa o zalimle yolumuzu ayırırız dedik ve ayırdık. Ama Kılıçdaroğlu hep o zalimle yollarını kesiştirdi. Milletvekillerini gönderdi. Elini sıktırdı. Şimdi de işbirliği halinde 'Suriyelileri geri göndereceğiz' diyor. Nasıl Bayırbucak Türkmenlerini geri vermezsek, Reyhanlı'nın karşısından gelen Arap kardeşlerimizi de vermeyiz. Ya da Halep'ten gelen Kürt, Arap Türkmen, Sünni, Nusayri kardeşimizi de vermeyiz. Bu al bayrak gölgesinde olan herkes bizim namusumuzdur, onun korunması bizim onurumuzdur, izzetimizdir."

"ADIMI AHMET HATAYİ KOYMAK İSTİYORUM"
"Bu Kılıçdaroğlu Avrupa'da olsa buna yabancı düşmanlığı derler. Gelip burada bizim milletimizi Suriyeli kardeşlerimize karşı neredeyse tahrik ediyorlar. Hataylılar siz bir insanlık destanı yazdınız." diyen Davutoğlu, "Gelin bir anlaşma yapalım. Davut Hatayi'den bahsettim, büyük zat. Bu kadar fedakârlıktan sonra ben de adımı Ahmet Hatayi koymak istiyorum. Gönülden Hataylıyım. Hatay sen ne güzel örneksin." ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİ PALAVRA"
Davutoğlu, şöyle konuştu: "Tahrikleri bitmiyor. CHP Genel Sekreteri de iki gün önce dedi ki 'Türkiye 48 saat içinde Suriye'ye girecek' dedi. 48 saat geçti girmedik. Yahu bu kadar palavra olur mu? Bu CHP Genel Sekreteri'nin 'Türkiye, Suriye'ye girecek' demesi ne kadar palavraysa, Kılıçdaroğlu'nun asgari ücreti de o kadar palavra... Kılıçdaroğlu'nun verdiği sözlerin hepsi de palavra... Ama tabi iki gün içinde test etmek kolay, gerçekleşmedi."

Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: "İki günde attığı palavra boşa çıktı. Millet iktidar vermez ya, hadi denemek için hani 23 Nisan'da çocuklara 1 gün başbakanlık koltuğunu veriyoruz. 48 saat içinde Kılıçdaroğlu'na versek memleketi batırır. Şimdi diyor ki 'Bana 4 yıl verin yeter'. Niye öyle diyor? Gözleri fal taşı gibi açık. AK Parti Hazine'yi doldurdu. 36 milyar dolardan 146 milyar dolara Merkez Bankası rezervi çıktı. Hazine dolu. Dediği şey şu aslında; 'Bana 4 yıl verin, şu Hazine'yi bir tüketeyim ondan sonra çekip gideceğim'. Biz ise ne diyoruz. Bize 4 yıl yetmez. Biz büyük Türkiye'yi inşa ediyoruz. Biz asırlık yola çıkmışız. Bize yetmez. Cumhuriyetin 100. yılında da var olacağız, 2053'te de, 2071'te de, Malazgirt'in bininci yılında da AK Parti farklı kişilerle; ama mutlaka inancıyla, davasıyla bu yolun hizmetkârı olacak."

"ESED'E ŞARKI YAZAN ADAM HATAY'DA LİSTE BAŞI"
Davutoğlu, "CHP liste başı Esed'e şarkı yazan bir adam. Hatay'da liste başı. Allah aşkına Tayfur Sökmen'in torunları Esed'e şarkı yazanlara oy verir mi? Daha hala Hatay'ı kendi toprakları gibi gösteren o Esed zalimine şarkı yazanlara biz meydanı bırakır mısınız? Allah şahit biz de bırakmayız. Hatay, Türkiye toprağıdır; ebediyen Türkiye toprağı olarak kalacaktır. Esed'e şarkı yazanlar Esed'in yanına gitsinler. Onlarla, zalimlerle hesabımız var. Bu toprakları onlara bırakmayız." dedi.

Davutoğlu, "Reyhanlı'da 52 can aldılar. Zanlılar yakalandı. Bazıları CHP milletvekillerinin yakınları. Arkasından Suriye rejimi çıktı. Burayı şiddeti kim bulaştırırsa biz sınırlarımızın her bir köşesini koruyarak Türkiye topraklarını barış ve huzur toprağı yapacağız." şeklinde konuştu.