Partisinin Adıyaman mitinginde muhalefet liderlerine çağrıda bulunan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Adıyaman’dan çağrıda bulunuyorum; kim seçimi kaybederse siyaseti bıraksın.” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti’nin Adıyaman’da düzenlediği 23. mitinginde konuştu. Sakarya caddesine kurulan miting alanında Tunus Nahda Hareketi'nin lideri Raşid El Gannuşi ile birlikte platforma çıkarak vatandaşları selamlayan Başbakan Davutoğlu, muhalefet parti liderlerine 7 Haziran Genel Seçimlerini kaybetmeleri durumunda istifa çağrısında bulundu.

AK Parti'nin seçimlerde başarısız olması durumunda kendisinin istifa etmeye hazır olduğunu söyleyen Davautoğlu, İngiltere’de muhalefet partilerinin istifasını örnek göstererek CHP, MHP ve HDP liderlerine yüklendi.

Muhalefet partilerine seslenen Başbakan Davutoğlu: “Barış içinde bir şenlik havasında sandıklara gidelim. Kimse baskı, kimse herhangi bir şekilde yanlış eylem içine girmesin, kamu düzenini bozmasın. Herkes neticesini görecek. Şimdi muhalefet liderlerine bir çağrıda bulunuyorum. Adıyaman’dan bir çağrıda; bakın İngiltere’de dün bir seçim oldu ve iktidar partisi büyük bir çoğunlukla tek parti iktidarı kurma şansı elde edecek şekilde Başbakan Camerun kazandı. Diğer muhalefet liderlerinin hepsi istifa etti. Şimdi işte buradan çağrıda bulunuyorum. Demirtaş’a, Kılıçdaroğlu’na, Bahçeli’ye. Ben hazırım eğer seçimi kaybedersek ki kaybetmemiz mümkün değil, Allah'ın izniyle ertesi gün bırakacağım. Peki siz bırakmaya hazırmısınız koltuklarınızı? Siz. Bırakmazlar çünkü onlar o koltuklardan nemalanıyorlar. Bizim için koltuk her an terk edilecek bir dünyalık makamıdır. Eğer bir an dahi o koltuğa saplanır kalırsak bütün bir davamız bize haram olur. İşte çağrıda bulunuyorum; kim seçimi kaybederse siyaseti bıraksın. Ama çıkıp biz bırakabiliriz demiyorlar, çünkü kaybedeceklerini biliyorlar. Milletle beraber olmayan seçimi kazanabilir mi?” diye konuştu.

'AL BAYRAĞI KİM HEDEFİNE ALIRSA, ÜZERİNDEKİ HİLALİ REDDETMİŞ OLUR'

Al bayrağın Tunus bayrağıyla benzerliğine dikkat çeken Davutoğlu, “Sahabeler şehri Adıyaman’a selam olsun, Adıyaman bizi hep güzel karşıladı. Sayın Gannuşi'yi dinlediniz. Bir misal ile söyleyeyim; Bu al bayrak hemen hemen aynısı Tunus bayrağıdır. Tunus bayrağıyla al bayrağı yan yana koyduğunuzda bir birine benzerleri dikkat çeker. Biz nerede bu al bayrak dalgalansa izzet var, onur var diyoruz. Bu al bayrağı Türkiye'nin her yerinde dalgalandıracak mıyız? Bu al bayağı kim hedefine alırsa, üzerindeki hilali reddetmiş olur. Tunus’u, Pakistan’ı Azerbaycan’ı reddetmiş olur. İşte duysunlar bu hilalin anlamını bilmeyenler duysun. Yıldız istiklallimizin, istikbalimizin sembolüdür. Gençler kim ne derse desin Allah bizlerden yanadır, millet bizden yanadır. Gannuşi 'AK Parti'nin zaferi sadece Türkiye için değil bütün dünya için önemlidir' derken bunu kastediyordu.” ifadelerini kullandı.

'ZILGITLARINIZDAN ALLAH RAZI OLSUN'

Adıyamanlıların sevgi tezahüratlarına ‘Zılgıtlarınızdan Allah razı olsun’ diyerek karşılık veren Davutoğlu, “Adıyaman yine bizi bağrınıza basıyorsunuz, tarihi bir eşikteyiz. Zılgıtlarınızdan Allah razı olsun, gençler gelin bir muhasebe yapalım. Bakın şu anda 7 Haziran seçimlerine çok sayıda parti girdiği görünüyor. Aslanı da iki zihniyet giriyor. Bir zihniyete Türkiye'nin birlik ve beraberliğini teminat altına almak için çıkıyor. Bu zihniyetin adı AK Parti'dir. Karşısında ise farklı görünümlerde, farklı renklerde ama aynı bir zihniyet var. Milletin arasına fitne sokmak isteyen bu milletin birliğini, beraberliğini bozmak isteyenler. Şimdi, Adıyamanlılar 7 Haziranda yeni bir kutlu yürüyüşe var mısınız? Bu hilal için istiklal ve istikbal için yürüyüşe var mısınız? Tuzakları bozmaya, yeni bir destan yazmaya var mısınız?” şeklinde konuştu.

'CHP VE HDP AYNI ZİHNİYETİN İKİZ ÇOCUKLARI'

CHP ve HDP’nin aynı zihniyetin ikiz çocuğu olduğunu öne süren Davutoğlu iki partinin de Diyanete karşı çıktığını savundu. Türkiye’de Alevi-Sünni ayrımını tahrik etmeye çalıştıkların ifade eden Davutoğlu şöyle konuştu: “Şimdi gelin CHP, MHP ve HDP’ye bakın. CHP ve HDP aynı zihniyetin ikiz çocukları. CHP ve HDP aynı zihniyetin iki yansıması, aynı tarihten kopuşun adları. İkisi de Diyanete karşı çıkıyor. Birisi vaktinde, ezanın bu semalarda aslını silmiş, onlarca yıl tevhidin sembolü Allah-u Ekber sesini silmeye kalkmıştı. Allah bir daha bu sesi semalardan indirmesin. Musalla camisini biliyorsunuz. CHP döneminde hapishaneye çevrilmişti. Çünkü CHP’nin derdi milletin diniyle. Bakıyorsunuz HDP’de, CHP'nin Türklere yaptığını HDP'de Kürtlere yapmak istiyor. O da Diyanetle uğraşıyor. Biz milleti birleştirmeye yürürken HDP zihniyeti milleti bölmeye kalkıyorlar. Diyanetten ne istiyorlar? Aslında dertleri Diyanet üzerinden Türkiye'de Alevi-Sünni ayrımını tahrik etmek. Bizim çağrımız birlik çağrısı, hep beraber geleceğe yürüme çağrısı. 7 Haziran’da işte birlik davasını yürütenlerle, bölünme davasının peşinde olanlar yarışacak. Bakın son günlerde CHP Genel Başkanı ne diyorsa HDP Eş Başkanı da onu söylüyor. Niye biliyor musunuz onlar birbirlerinin ruh ikizi dedik. Şimdi yeni bir parti kursunlar adını da ‘CHDP’ desinler bari.”

TUNUSLU LİDER GANNUŞİ: BİZLER TÜRKİYE’Yİ ÇOK SEVİYORUZ

Mitingde, Tunus Nahda Hareketinin lideri Raşid El Gannuşi de kısa bir selamlama konuşması yaptı. Tunus halkının Türkiye’yi çok sevdiğini vurgulayan Gannuşi: “Hak geldi batıl zail oldu. Arap baharının başkentinden Adıyaman’ın tüm halkına Tunus halkının selamlarını getirdim.” dedi. Davutoğlu’na kardeşim diye hitap eden Raşid El Gannuşi: “Biz Tunuslular olarak neden Türkiye’ye seviyoruz? Bizler Türkiye’yi çok seviyoruz. 16. Yüzyılda Kuzey Afrika işgal edildiğinde, İspanyollar Tunus’u Hristiyanlaştırmak istediklerinde o dönemde Sinan Paşa Osmanlı tarafından Tunus’a gönderildi. Bizim ülkemizi Hristiyanlardan temizledi ve bundan dolayı İstanbul’a geldiğimde Sinan Paşa'nın kabri başında çocuk gibi ağladım. Bundan dolayı Sinan Paşa'nın torunlarına selam olsun.” diye konuştu.