Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti dönemindeki 13 yılda sosyal yardım alan vatandaş sayısının arttığını söyledi. Davutoğlu, “2002 yılında Türkiye genelinde sosyal yardım ulaşan hane sayısı sadece 991 bindi. Bu rakam bugün itibariyle 3 milyon 6 bine ulaşmıştır. Gelişmiş ülkelerde bu tür pek çok destek kalemleri vardır. Bakmayın siz ülkeyi büyütecek, gelirini artırıp fazlasını halkla paylaşacak ufku, kabiliyeti olmayanların sözlerine hiç itibar etmeyin.” dedi.

Ahmet Davutoğlu, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ile Uluslararası Kadın ve Aile Derneği’nin (UKADER) Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği ‘Çalışan Kadınlar Buluşması'na katıldı. Davutoğlu, "Eski Türkiye’de devlet, anayasasında yazmasına rağmen sosyal devlet olmanın gereklerini yerine getiremiyordu. Sosyal yardımlar adeta ihmal edilebilir düzeydeydi. 2002 yılında Türkiye genelinde sosyal yardım ulaşan hane sayısı sadece 991 bindi. Bu rakam bugün itibariyle 3 milyon 6 bine ulaşmıştır. Bizim sosyal yardımlarla ilgili anlayışımız şu olmuştur. Ülke ne kadar gelişirse gelişsin devlet kazandığını milletle paylaşmalıdır. Devletin zengin, milletin fakir olduğu bir konjonktür bütün huzursuzlukların kaosun kaynağıdır. Bu sosyal yardımlar vatandaşa bir lütuf değil bir ikramdır. Devletle millet arasındaki bağın güçlendirilmesini sağlayan bir cemiledir. Gelişmiş ülkelerde bu tür pek çok destek kalemleri vardır. Bakmayın siz ülkeyi büyütecek, gelirini artırıp fazlasını halkla paylaşacak ufku, kabiliyeti olmayanların sözlerinin hiç itibar etmeyin. Onlar, yardımlaşma güzelliğinin inceliğini kavrayacak incelikte olmayıp kömür, makarna edebiyatı yapanlardır. Bu 13 yılda pek çok hizmet, büyüme, ilerleme oldu. Elbette bu değişimden dönüşümden, kadınlarımız da kızlarımız da aile müessesemiz de payını aldı." şeklinde konuştu.

DOĞUMDAN GELEN SARE DAVUTOĞLU'NU ÇALIŞAN KADINLARA ÖRNEK GÖSTERDİ

Bu sırada Başbakan Davutoğlu ile programa gelirken doğuma katılmak için ayrılan Doktor Sare Davutoğlu, Başbakan konuşurken salona geldi. Eşinin çalışan bir bayan olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Çalışan bir kadın olarak Sare Hanım da doğum sonrası aramıza katıldı. Hoş geldin diyelim. Kadınlarımız hep böyle bir yerden bir yere koşarlar.” dedi.

"Terörden medet uman kim olursa olsun hak ettiği cevabı alacak ve mutlaka kurduğu tuzağın kendisi kurbanı olacaktır." diyen Davutoğlu, "Demokrasi, meşruiyet, hukuk ve kanun sınırları içinde terörle etkin bir biçimde mücadele yürütüyoruz ve yürütmeye devam edeceğiz. Ne silahlı eşkıyaya hak ettiği cevabı vermekten geri duruyoruz ne de bu ülkeye bizzat kazandırdığımız ileri demokrasi ve hukuk normlarından taviz veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Programa, KADEM yönetiminde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan da katıldı.