AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim çalışmalarını memleketi Konya'da yaptığı mitingle tamamladı. "Konyayı yanına alan, arkasına alan mağlup olmaz. Konya bizimleyse gam yok bize keder yok bize." sözleriyle meydandaki partilileri selamlayan Ahmet Davutoğlu, partisinin icraatlarını övdü ve icraatlarını 'kim yaptı?', 'kim etti?', 'kim başlattı?', 'kim bitirdi?' sorularıyla vatandaşlara onaylattı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, "Mevlana'nın dediği 'Güneş gibi olacağız' herkesle oturup konuşacağız. Milletle bizim aramıza kimsenin girmesine izin vermeyeceğiz. Konyayı demir ağlarla hızlı trenlerle Antalya'ya, Gaziantepe, oradan Şanlıurfa'ya bağlayacağız. Konyayı merkez şehir yapacağız.'' dedi.

Davutoğlu konuşmasını devamında, "Pensilvanya paraleline inanan kardeşlerimize yalvararak sesleniyorum biraz düşünün Filistin davası güden AK Parti varken, HDP'ye CHP'ye oy verirseniz vebalden kurtulabilir misiniz? Pensilvanya paraleline inanmaya devam edilebilir mi?" diyerek 'paralel yapı'nın da oylarını istedi. Davutoğlu, hükümetinin işçiye, çiftçiye, memura yönelik icraatlarını anlatarak devam ettiği konuşmasında, "Seçimden sonra işçi, çiftçi ve memura yönelik iyileştirmelere devam edeceğiz." dedi.

AK Parti'nin geleceğin, istikrarın, huzurun, kardeşliğin adresi olduğunu ileri süren Ahmet Davutoğlu, vatandaşlardan istikrar gelecek huzur için oylarını AK Parti'ye vermelerini istedi. Davutoğlu, "Yarın seçime giderken hiçbir tereddüt hissetmeyiniz. Öz iradenizle, öz güvenizle milli iradeyi hayata geçirmek için fevç fevç sandıklara gidiniz. Konya'dan AK Parti'ye rekor oy bekliyorum. Konya'nın Türkiye'de AK Parti'ye en çok oy veren şehir olmasını istiyorum. Var mısın Konya? Masumlara yardım götüren MİT TIR'larını durduranlardan hesap soracak mısın Konya? Bizim emanete sahip çıktığımıza şahit misin Konya? Dünyanın neresinde bir masum varsa ona yardıma koşmaya, önümüze kim çıkarsa çıksın devam edeceğiz." dedi.

Ahmet Davutoğlu, mazlumlara yardıma koşmak için güçlü bir desteğe ihtiyacı olduğunu hatırlatarak, "Sadece başbakan olmak yetmez, bizi güçlü bir şekilde başbakan yapmalısınız. Ahlakı siyasete ve topluma yeniden hakim kılmak için, hukuku asli yerine oturtmak için bizi güçlü bir şekilde desteklemelisiniz. Sandıklardan ezici bir üstünlükle çıkmamız lazım. Konya bizi sandıkları patlatarak destekleyecek misin?" şeklinde konuştu. Davutoğlu, vatandaşlardan yarın sandıklara koşup oylarını kullanmalarını ve AK Parti'ye destek vermelerini istedi.