Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kürt meselesinin istismarcılarının MHP, CHP ve HDP’dir. Birinin şehit annelerini gözyaşlarını diğerlerinin ise dağa çıkan gençleri istismar ediyor." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Mardin'de düzenlediği mitingde, geçmişte derin devletin yaptığı faili meçhul türü uygulamaları, baskıları, zulümleri bu sefer HDP ve onun arkasındaki örgüt tarafından yapılmaya çalışıldığını söyledi. Davutoğlu, "İlginç bir şekilde bakıyorsunuz, eskiden derin devleti savunan zihniyet, şimdi HDP'nin barajı aşması için çağrılarda bulunuyor. Aşırıcı bazı Ermeni güç lobilerinin de tesiriyle, onlarla konuşarak Demirtaş dedi ki, 'evet Ermenilere soykırım yapılmıştır, burada da Kürtler de yapmıştır, onlar adına özür diliyorum.' Sen kim adına özür diliyorsun? Ne Kürtler ne Araplar ne Türkler bu topraklarda soykırım işlemediler.” dedi.

Bir grup aydın ve sanatçının HDP’ye yönelik saldırılarla ilgili yayınladığı bildiriye de tepki gösteren Başbakan Davutoğlu, AK Parti’ye de saldırılar yapıldığını, ancak aynı aydınların bunu kınamadığını söyleyip, "Bunların meselesinin demokrasi ve özgürlük değildir. Amaçları Türkiye’yi zayıflatmaktır. Kürt meselesinin istismarcılarının MHP, CHP ve HDP’dir. Birinin şehit annelerini gözyaşlarını diğerlerinin ise dağa çıkan gençleri istismar ediyor.“ diye konuştu.