AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Ey Kılıçdaroğlu madem başarı hikayesisin, çık mertçe söyle 'ben de bırakırım' de." dedi.

Davutoğlu, Bayburt'ta halka hitap etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılaçdaroğlu'nun "Ben bir başarı hikayesiyim" dediğini hatırlatan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun SSK'da yaptıklarını anlattı. Kılıçdaroğlu'nun kasetlerle CHP'ye genel başkan olduğunu söyleyen Davutoğlu, 2011, 2014 seçimlerini kaybettiğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun kendi aday olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimlerinde sandığı bulamadığını ifade eden Davutoğlu, "Adres gösterdiği Kağıthane'ye Kağıttepe dedi değil mi? Eee şimdi bunun başarı hikayesi nerede? Bütün derslerden birer birer sıfır alıyor değil mi? Haa şimdi hakkını yemeyelim. İki konuda başarılı. Bir ön seçime girdi CHP'de, partisinde, ön seçimi kazandı. Bu ne demek biliyor musun Bayburtlular? Kılıçdaroğlu hayatında bir kere başarılı olabilir. Eğer seçim CHP'lilerle olursa Kılıçdaroğlu belki kazanır. 7 Haziran seçimi CHP'lilerin kendi arasındaki seçim değil ki? 7 Haziran seçimi yiğitlerin, er meydanını seçimidir. İşti biz buradayız. Yiğit olan buraya gelir. Er meydanına çıkar. İşte söylüyorum; başarının kriteri iktidar olmaktır. Sizler bize emanet verirseniz ama bir hata yapar eğer iktidar olamazsak ben bu koltuğu bırakırım. Birinci parti olamazsak bu koltuğu bırakırım. Ey Kılıçdaroğlu madem başarı hikayesisin, çık mertçe söyle, 'bende bırakırım' de. Korkar söyleyemez. Onun hedefi yüzde 35. Alamaz ya, yüzde 35. İşte Kılıçdaroğlu'nun karnesi böyle zayıflarla dolu bir karne. Şimdi Osmanlı'nın başkenti Edirnelileri kandırabilir mi Kılıçdaroğlu, Bayburt'u kandırabilir mi? İşte karnen meydanda. Ne olacağı belli. Böyle bir başarısızlık hikayesine memleket teslim edilir mi? Memleketi Kılıçdaroğlu'na bırakır mısınız? Önünüzde küçük bir sürü olsa onu bile emanet eder misiniz? Peki memleketi kime emanet edersiniz? Onlar konuşur AK Parti yapar Allah'ın izniyle. Kılıçdaroğlu bir konuda daha başarılı, perde gerisinde paralelcilerle iyi anlaşıyor. Onlar ne diyorsa Kılıçdaroğlu burada onu yapıyor. Onların dediğini savunuyor." şeklinde konuştu.

Davutoğlu, konuşmasının ardından Bayburt milletvekilleri adaylarıyla birlikte alanda olanları selamladı. Ardından da onlara karanfil attı.