Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçimleri için Van'da düzenlenen miting de, “Biz bu memleketi terör çetelerine, faili meçhullere bir daha bırakmayacağız. Hiç merak etmeyin, 80'li, 90'lı yıllara bu ülkeyi döndürmek isteyenler başarılı olamayacak.” dedi.

'AK PARTİ İKTİDARDAN İNDİRİLİRSE YA BU TERÖR ÇETELERİ DOLAŞACAK YA DA ESKİDEN OLDUĞU GİBİ 'BEYAZ TOROSLAR' DOLAŞACAK'

AK Parti Genel Başbakan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Van Beşyol Meydanı'nda düzenlediği mitingine katıldı. Depremden sonra Van ve Erciş'i birçok kez ziyaret ettiğini, eşi Sare Davutoğlu'nun da ayrıca Erciş'e ziyaretler gerçekleştirdiğini belirtti. Partililere, “Sizleri, eline silahı alan sokak çapulcularına kesinlikle teslim etmeyeceğiz. Canınıza, malınıza, namusunuza kastedenlere karşı sizleri kimsesiz bırakmayacağız.” diyen Davutoğlu, “Bırakın makamımızı, koltuğumuzu, canımıza dahi mal olsa bu yoldan, bu kutlu yoldan dönmek, vazgeçmek bizim için söz konusu değildir. Zaten şer odakları da bu kararlılığımızdan çekiniyor. Çünkü biliyorlar ki AK Parti zayıfladığında terör odakları güçlenecek ya da Çözüm Süreci zayıflayacak. Çünkü biliyorlar ki AK Parti iktidardan indirilirse ya bu terör çeteleri dolaşacak ya da eskiden olduğu gibi 'Beyaz Toroslar' dolaşacak. Biz bu memleketi terör çetelerine, faili meçhullere bir daha bırakmayacağız. Hiç merak etmeyin, 80'li, 90'lı yıllara bu ülkeyi döndürmek isteyenler başarılı olamayacak. Biz çözüm için her zaman olduğu gibi dimdik ayakta duracağız." diye konuştu.

Tek bir vatandaşın hakkına, hukukuna, özgürlüklerine halel getirilmesine izin vermeyeceklerinin altını çizen Davutoğlu, "Huzur ve demokrasi operasyonuna başlamak zorunda bırakıldığımızda, DEAŞ bize saldırdığında, PKK bize saldırdığında verdiğim talimat açıktı. 'Bu terör çeteleriyle mücadele edeceksiniz ama tek bir vatandaşımızın gönlünde tek bir şüphe uyandırmayacak, hiçbir vatandaşımızın canına, malına, onuruna zarar vermeyeceksiniz.' İşte ayırdık, ayırıyoruz ama onlar ayırmıyorlar, sivili de korucuyu da askeri, polisi de, bütün kardeşlerimizi şehit ediyorlar." ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİLER İLE HDP’LİLER ARASINDA OLAY ÇIKTI

Davutoğlu’nun konuşmasından sonra miting alanından ayrılan AK Partililer ile HDP’liler arasında kısa süreliğine olaylar çıktı. Olaya müdahale eden polisler biber gazıyla kalabalığı dağıttı. Kalabalığın üzerine plastik mermi de sıkan polis olayı görüntüleyen basın mensuplarına da biber gazı sıktı.