Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Demirtaş, artık ona Selahattin Demirtaş demeyeceğim. Niye demeyeceğim? Çünkü Selahattin ismi Selahattin-i Eyyubi’yi hatırlatıyor bize. O ise Kudüs, ‘Yahudilerin kutsal mekanı’ diyor. Cahil, cahil, Selahattin adından utan." dedi. Davutoğlu'nun konuşması sırasında sesinin kısılması dikkat çekti.

Ahmet Davutoğlu, partisince Çankı Belediye Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Konuşmasına 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayarak başlayan Davutoğlu, "Dün Ankara’da emekçi kardeşlerimle buluştum ve bir çağrıda bulundum herkese. Kim İşçi Bayramı’nı, emek ve dayanışma bayramını kutlamak isterse yasal çerçevede meydanlar açık. Bütün emekçi kardeşlerimin bir kez daha nasırlı ellerini sıkıp terli alınlarından öpüyorum. Türkiye’de bütün emekçi işçi kardeşlerimin alınteri, helal rızık mücadelesi hayırlı olsun. Her zaman onların yanında olacağız. En fazla da AK Parti iktidarları işçilerin, emekçilerin yanında oldu. Ama buradan bir kez daha sesleniyorum. Kim kamu düzenini bozup Taksim’de ya da Türkiye’nin herhangi bir yerinde kamu düzenini bozmak isterse kesinlikle onlara fırsat vermeyiz." diye konuştu.

Kadınlara yapılan doğum yardımlarını eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'sadaka mı veriyorsunuz' dediğini hatırlatan, Davutoğlu, "Şimdi baktı olmuyor, olmadık hesaplarla bir sürü konuşup kelam edip vaatte bulunuyor. Dün bir vatandaşımızdan mesaj aldım diyor ki; 'buna bin bir Kemal masalları’ demek lazım, bin bir Kemal, Binbir Gece Masalları gibi. Çünkü hesabın nereye varacağını bilmiyor. Birçok vaat ettiği şeyi zaten AK Parti yapmış. Engellilere evde sağlık hizmeti diyor, AK Parti zaten yapmış bunu. Bazen konuştukları zaman ne konuştuklarını bilmez bunlar." şeklinde konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yüklenen Davutoğlu, "Birisi imam hatiple uğraşır, birisi Diyanet’le. Biri de diyor ki ‘Diyanet’i kapatacağım.’ İzin verir miyiz? Demirtaş, artık ona Selahattin Demirtaş demeyeceğim. Niye demeyeceğim? Çünkü Selahattin ismi Selahattin-i Eyyubi’yi hatırlatıyor bize. O ise Kudüs’e ‘Yahudilerin kutsal mekanı’ diyor. Cahil, cahil, Selahattin adından utan. Kudüs bizim kutsal diyarımızdır. Selahattin-i Eyyubi’nin diyarıdır." dedi. ifadelerini kullandı.