Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirerek, "Hacı deden Selahattin ismini de iyi niyetle koymuştur. Ama sen bu isme ihanet ettin. Hacı dedenin gittiği Kâbe'yi Taksim'le karşılaştırmaya kalktın. Önce hacı dedene hürmet et, milletin dinine, imanın hürmet et, sonra milletin huzuruna çık." dedi.

Ardahan mitinginde konuşan Davutoğlu, şunları söyledi: "Türkiye ayağa kalktı, bir dev uyandı. Artık kimse bu devi dizinin üstüne asla çökertemez. Bu dev ayağa kalktı. Türkiye yükselişe geçince şer odakları durmadı. Buradan bütün Kafkaslara, Ermenilere, Gürcülere, Kafkas milletlerine, can Azerbaycan'a da mesaj olarak söylüyorum. Kafkas barışı için ne yapmak gerekiyorsa yaparız. Belli ülkelerin 1915 olaylarından hareketle Türkiye'yi kıskaç altına alma, bu milleti tahkir etme politikalarına karşı dimdik ayakta duracağız. Biz herkesle tarihi konuşuruz ama hiçbir güç karşısında baş eğmeyiz. Bu tarih eğer yazılacaksa, Kafkas tarihi, Ahıska Türklerini de konuşmak lazım. Yiğit Ahıskalıların bir gece yarısı trenlere bindirilip nasıl Sibirya'ya gönderildiğini de konuşmak lazım. Ardahan'daki Ahıskalı kardeşlerim, siz de bu tarihi unutmayın. Dünyanın her yerinde biz Ahıskalı kardeşlerimize sahip çıkıyoruz."

"SEN ÖNCE PARTİNE BARIŞ GETİR"
Davutoğlu, CHP'yi de eleştirerek, "Dün Kılıçdaroğlu burada yine Suriyelilerden şikayet etmiş. Yahu işte Kafkasya'dayız. Tekrar tekrar hatırlatıyorum ama yine devam ediyor. Kafkasya'da yiğit Azeriler 1944'te zulüm altında inlerken, Ahıskalılar trene bindirilip gönderilirken, Kırım Tatarları Sibirya'ya sürülürken, 146 yiğit Azeri Iğdır'a geldi, köprüden bu tarafa geçti. 'Al bayrağın altında yaşamak istiyorum, ama eğer yaşatmayacaksanız bizi düşmana teslim etmeyin, siz öldürün' diye yalvardılar. Bu Kılıçdaroğlu'nun Milli Şefi İnönü o 146 Azeri'yi Ruslara teslim etti. Azerilere dönek dedirten bir dönemin takipçisiniz siz. Şimdi de Türkmenleri, Kürtleri, Arapları, mazlumları Esed zalimine teslim edelim. Aynen o zaman Azerileri teslim ettikleri gibi. Biz teslim eder miyiz? Mazlumu zalime teslim eder miyiz?" diye konuştu.

Davutoğlu, "Ortadoğu'ya barış getirecekmiş. Ya önce sen partine barış getir. CHP kaç parça. Hala Şişli Belediyesi'nde barışı bulamadın, Ortadoğu'ya nereye barış getireceksin?" dedi.

"İSMİNE İHANET ETTİN"
Davutoğlu, Demirtaş'ı da şu sözlerle eleştirdi: "Demirtaş, hani şu 'Kudüs Yahudilerindir' diyen adam. Ben de ona dönüp 'sana Selahattin demeyeceğim' deyince lafı değiştirip -Selahattin Eyyubi'nin adını taşıyamaz- hacı dedem koymuş bana bu adı diyor. Hacı dede yaşıyorsa ellerinden öperim, yaşıyorsa uzun ömür versin, vefat etmişse Allah rahmet etsin. Ona saygımız sonsuz. Selahattin ismini de iyi niyetle koymuştur. Ama sen bu isme ihanet ettin. Hacı dedenin gittiği Kâbe'yi Taksim'le karşılaştırmaya kalktın. Önce hacı dedene hürmet et, milletin dinine, imanın hürmet et, sonra milletin huzuruna çık."

Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Geçen yıl da Ardahan'da demiş ki, yine Kılıçdaroğlu mantığı, al birini vur ötekine, al CHP'yi vur HDP'ye... Aynı ses çıkıyor, tın tın... Boş testi sesi bunlar. Biri masal okur, diğer bu masallardan tahrikler çıkartır. O da demiş ki geçen sene Marmaray'ı yaptılar, Ardahan'a ne yaptılar. Bunlar 70'li yıllarda kalmış solcu mantığı. Hani o zaman da boğaz köprüsünü niye yapıyorsunuz diyorlardı. Bre hey gafil şimdi boğaz köprüsünü kullanmıyor musun?"