AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AKP'nin 330 vekili aşamayacağını söylediğini belirterek, "Zenginin malı, züğürdün çenesini yorar. Sen bırak bizim 330'u aşıp aşamayacağımızı, sen 100'ü aşabilecek misin onu söyle." diye konuştu.

Artvin'de halka hitap eden Davutoğlu, eskiden Sarp'ın karşı tarafıyla el işaretiyle işaretleşildiğini anlattı. Davutoğlu, "Gürcistan ile vize ve pasaportları kaldırdık. Artvin'in yolu Kafkas dağlarına açıldı. Bizim için Artvin'in yaylaları Kafkaslar'ın habercisidir." dedi. Bugün Kafkasları tekrar nefret ve öfke bölgesi yapmak isteyenlerin 100 yıllık hesabın peşinde olduklarını ifade eden Davutoğlu, "Biz buradan Kafkaslara seslenmek istiyoruz; bırakın bu öfke kültürünü, bırakın bu tarihi siyasete alet etmeleri, bırakın bu soykırım gibi asılsız iddiaları, gelin dost olalım, gelin Kafkasları bir dostluk ve refah bölgesi yapalım. Artvinliler Kafkasya'ya barış çağrısı yapmaya var mısınız? Barış diyarı için çalışmaya var mısınız?" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, Suriyelilerin geri gönderileceği sözü sebebiyle eleştiren Davutoğlu, şöyle konuştu: "Bu bana 1944 yılını hatırlattı. Kafkaslar Stalin zulmü altındayken 146 tanesi Iğdır üzerinden Türkiye'ye geldi. Şimdi Kılıçdaroğlu zihniyetindeki İnönü zihniyeti, 146 Azeriyi Ruslara teslim etti. Ve 146 kardeşimiz köprüde şehit edildi. Şimdi Kılıçdaroğlu diyor ki, Bayırbucak'tan gelenleri Suriye'ye göndereceğiz. Bize sığınan kardeşlerimizi katil Esed'e teslim etmek bize yakışır mı?"

Kılıçdaroğlu'nun AKP'nin 330 vekili aşamayacağını söylediğini hatırlatan Davutoğlu, "Zenginin malı, züğürdün çenesini yorar. Sen bırak bizim 330'u aşıp aşamayacağımızı, sen 100'ü aşabilecek misin onu söyle." ifadelerine yer verdi. Artvin'e doğalgaz geleceğini söyleyen AKP Genel Başkanı, şehrin turizm merkezi olacağını ileri sürdü.