Başbakan Ahmet Davutoğlu, tüm siyasi liderlere 'kamu düzeni, demokrasiyi sahiplenme, silahların bırakılması' konularında ortak tavır alma çağrısı yaptı. Yarın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde hükümet ortaklığı dışında bu konuları da istişare edeceğini aktaran Davutoğlu, “Süreç nasıl işlerse işlesin milletimizin verdiği ülkeyi yönetme sorumluluğunun gereğini yapacağımızdan kimse şüphe etmesin.” dedi.

Gaziantep, Şanlıurfa izlenimlerini sosyal medya hesabı Twitter’dan değerlendiren Başbakan Davutoğlu, “DEAŞ terörüne kurban verdiğimiz şehit Mehmet Yalçın Nane'nin arkadaşlarıyla Dağ Hudut Karakolu'nda idim. Gözlerine baktığımda bu memleketin sınırlarını emanet ettiğimiz Mehmetçiklerimizle iftihar ettim. Ceylanpınar'da ise alçakça şehit edilen iki polisimiz Feyyaz ve Okan'ın silah arkadaşlarını ziyaret ettim. Beni en çok etkileyen şehitlerin emanetini gururla yüklenen polislerimiz kadar sokaklarda gördüğüm muhabbetti. Sarıldığım, kucaklaştığım her Ceylanpınarlı vatandaşımda bu toprağın bin yıllık kardeşlik mayasını gördüm.” şeklinde düşüncelerini paylaştı.

Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın ‘gece korkak bir saldırıya’ hedef olduğuna işaret ederek, “Ülkemizi ve AK Parti'yi yolundan döndürmeye çalışanlar şunu bilsin. Onlar bugün varlar, yarın yoklar. Gaziantep'ten Şanlıurfa'ya, Kilis'e, İstanbul'a kadar, bin yıllık kardeşlik türküsünü söyleyen bizler kıyamete kadar burada olacağız. Tüm vatandaşlarım müsterih olsun. Şefkat ve kudret eliyle devletimiz her türlü belayı defetmeye muktedirdir. Bu yavrularımızın gözündeki ışığı söndürmelerine izin vermeyeceğiz. Şimdi tüm siyasi liderleri kamu düzeni, demokrasiyi sahiplenme, silahların bırakılması konularında ortak tavır almaya çağırıyorum.” ifadelerini kullandı.

Yarın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde hükümet ortaklığı dışında bu konuları da istişare edeceğini aktaran Davutoğlu, “Süreç nasıl işlerse işlesin milletimizin verdiği ülkeyi yönetme sorumluluğunun gereğini yapacağımızdan kimse şüphe etmesin.” dedi.