AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kütahya'da bugün düzenlediği mitinginde yaptığı "Adnan Menderes asılırken MHP neredeydi?" gafına değinip, "Ben '27 Mayıs'a MHP ne diyor' dediğimde cevap vermişler 'biz o zaman yoktuk' diye. Biraz tarihinizi araştırın ne demek istediğimi anlarsınız. MHP 12 Eylül'de ne dedi? Biz hapisteyiz fikirlerimiz iktidarda. Öyle mi? Yani 12 Eylül fikriyatı MHP'nin fikriyatı mıydı? Herkesin başı dik olması lazım. Demokrasi söz konusu olduğunda herkesin başının dik olması lazım. Bizim başımız dik." dedi.

Başbakan Davutoğlu partisinin Uşak'ta düzenlediği mitingde konuştu. İngiltere'de parti liderlerinin birinci parti olmadıklarında istifa etmeye hazır olduğunu kaydeden Davutoğlu, "Ama Kılıçdaroğlu diyemiyor. Bahçeli diyemiyor. Demirtaş diyemiyor. Dört gündür, beş gündür soruyorum bir tanesi yiğitçe çıkıp diyemiyor ki 'ben bu seçimi kazanacağım, kazanamazsam bırakırım.' Diyebilir mi? Neden? Çünkü kazanamayacaklarını biliyorlar. Neden? Çünkü koltuk sıcak. Oturuyor genel başkan koltuğunda üçü de güzelce siyaset yapıyorlar kendince. Sırtlarında yumurta küfesi yok. Bizim için ise mesele koltuk meselesi değil yürek meselesi. Onun için biz Ankara'da oturmadık. Sayın Bahçeli'nin başbakan yardımcısı olduğunda olduğu gibi bizim bir ayağımız, Dışişleri Bakanıyken ben, Cumhurbaşkanınım Başbakanken bir ayağımız Moğolistan'da Orhun Anıtları'ndaydı. Bir ayağımız Türkmenistan'da Sultan Sencer'deydi...." şeklinde konuştu.

Bugün Kütahya'daki mitingte yaptığı "Adnan Menderes asılırken MHP neredeydi?" gafına da değinen Davutoğlu, "Ben '27 Mayıs'a MHP ne diyor' dediğimde cevap vermişler 'biz o zaman yoktuk' diye. Biraz tarihinizi araştırın ne demek istediğimi anlarsınız. MHP 12 Eylül'de ne dedi? Biz hapisteyiz fikirlerimiz iktidarda. Öyle mi? Yani 12 Eylül fikriyatı MHP'nin fikriyatı mıydı? Her kesin başı dik olması lazım. Demokrasi söz konusu olduğunda herkesin başının dik olması lazım. Bizim başımız dik. Sayın Cumhurbaşkanımız ve biz hiçbir zaman hiçbir darbenin, vesayetin, antidemokratik oyunun içinde olmadık hep karşısında olduk. Ama CHP'ye bakın daha 27 Nisan'da AK Parti'den cumhurbaşkanı seçtirmeyiz diye e muhtıra yayınladıklarında dönemin CHP genel başkanı bu muhtıraya destek vermişti. Bize kimse muhtıra falan veremez. Aynen iade ederiz. Çünkü biz yola çıkarken bu başımızı koymuşuz ortaya. Gönlümüzü, yüreğimizi koymuşuz. Bize kimse baş eğdirebilir mi?" diye konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasının ardından AK Parti Uşak milletvekili adayları tanıtıldı. Onlarla birlikte alanda bulunanları selamlayan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte vatandaşlara karanfil attı.