Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim çlışmaları kapsamındaki İzmir programının ikinci gününde, Ödemiş ilçesinde halka seslendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirdiği konuşmasında, "Allah, bizi 1 Kasım'dan sonra koalisyona muhtaç etmesin." dedi.

Başbakan Davutoğlu, Ödemiş'teki mitingde yaptığı konuşmada, halktan tek başına iktidar istedi. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'yi, koalisyon hükümeti kurmamakla eleştiren Davutoğlu, "Allah, bizi kimseye muhtaç etmesin. Allah, bizi 1 Kasım'dan sonra koalisyona da muhtaç etmesin. Komşunuzu, eşinizi, dostunuzu sandığa öylesine aşkla götürün ki ne olur beni bir daha Kılıçdaroğlu ile, Bahçeli ile muhatap etmeyin. Ne olur etmeyin. Bakın konuşuyoruz, Kemal Bey maalesef bırakın hükümet kurmak gibi ciddi bir işi, terörle, yine terör belasıyla biz uğraşırken başbaşa görüştüğümüz konuları bile sır olarak saklamayacak kadar ciddiyetsizlik gösterdi. Bizi onlara muhtaç etmeyin. Bahçeli'ye bir daha bizi gönderip, 'hayır' cevabı almamıza sebep olmayın Allah aşkına." dedi.

Türkiye için siyaset yaptığını söyleyen her partinin, Türkiye için çalışması gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, "Bu ülkeye yönelik tehditler karşısında milli bir duruş göstermesi gerekir herkesin. En çok böyle zamanlarda, terörle mücadelede yan yana durmamız gerekmez mi? 7 Haziran'dan beri muhalefetin ne yaptığına bir bakın. Gerçek yüzlerini bir kez daha gördük. Millet, 'Uzlaşın, beraber hüklümet kurun.' dedi, bunlar milletin verdiği görevden kaçtılar. Millet bizi açık ara birinci parti yaptı. CHP, milletin bize verdiği bu görevi bizden almaya kalkıştı, 'blok siyaseti' dedi. Baktık bir de AK Parti hükümette olmasın diye Sayın Bahçeli'ye, Sayın Kılıçdaroğlu başbakanlık teklif etti. Allah aşkına, başbakanlık birbirine ikram edilecek bir şey mi? Başbakanlığı millet verir. Sayın Bahçeli, 'hayır' dedi. Zaten şimdiye kadar Sayın Bahçeli'nin, yiğit Ege insanı, yiğit İzmir insanı, vatanperver kardeşlerim, şu ana kadar Bahçeli'nin, herhangi millet yararına bir şeye 'evet' dediğini gördünüz mü? Hep 'hayır' diyor. Gittik, konuştuk kendisiyle. Sayın Bahçeli, gel memleket hükümetsiz kalmasın, beraber hükümet kuralım. 'Hayır' dedi. Gel, seçime madem gidelim, birlikte seçim hükümeti kuralım. 'Hayır' dedi. Biz seçime gidelim, sen bize destek ver, azınlık hükümeti kuralım. 'Hayır' dedi. Pekiyi, Meclis'te erken seçim kakarı alalım. 'Hayır' dedi. Korkuyor, korkuyor bunlar, sorumluluk almaktan korkarlar. Bunlar, mertçe meydana çıkmaktan korkarlar. Anayasa hükümeti, anayasal zorunluluk olarak seçim hükümeti kuralım dedik, 'hayır'. Bu arada biz yiğit Mehmetçiklerimizle, polislerimizle dağda, bayırda, ovada, Türkiye'nin her yerinde terörle mücadele ederken Sayın Bahçeli kenara çekildi, 'Ben sizinle birlikte hükümette yer alıp bunlarla mücadele etmem, sadece eleştiririm.' dedi. Onların görevi eleştirmek, bizim görevimiz yiğitçe teröristle, vatan düşmanlarıyla mücadele etmek. Onların görevi, sağda solda beklemek. İşte dün Gaziantep'te yiğit bir askerimizin, şehidimizin evindeydim. Ondan önce Trabzon'da. Allah aşkına, Sayın Bahçeli'nin herhangi bir şehidimizin acısıyla böyle yüreğinin yanıp da teröre karşı mücadelede destek verdiğini gördünüz mü? Köşesinde oturur, sonra bizi tehdit etmeye kalkar, 'Ne görüştüğümüzü açıklayacağım.' diye. Biz hiçbir şeyden, hiçbir tehditten, şantajdan korkmadık, korkmayacağız, çünkü biz Allah'a güvenmişiz, millete sırtımızı vermişiz. Ne terör örgütlerine sırtını verenler gibi ne de terör örgütlerine karşı, gelin mücadele edelim birlikte dediğimizde kaçanlar gibi meydanları bırakmadık." şeklinde konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, mitingin sonunda sahneden özçekim fotoğrafı çekti.