Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhuriyet gazetesi tarafından yayınlanan Suriye’ye giden MİT TIR’larının silah taşıdığına dair görüntüleri, “Evet, söylüyorum. Hiç çekinmeden söylüyorum. O yardımlar Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu.” şeklinde değerlendirdi. Davutoğlu, “Burada bu yayını yapanlar, tam da seçime giderken daha önce onlarca kez yayınlanan şeyleri tekrar çıkaranlar, kirli bir oyunun içindeler. Kirli bir oyunun. Türkiye’yi uluslarası topluma şikayet ederek suçlu durumuna düşürmek istiyorlar.” diye ekledi.

Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ankara mitinginde partililere seslendi. Davutoğu, konuşmasında Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan ve Suriye’ye giden MİT TIR’ları içinde silah olduğunu gösteren görüntülere de değindi. Davutoğlu, “Seçim yaklaşıyor hemen bir gazete tekrar MİT TIR’larını haber konusu yaptı. Milliyetçilik iddiasında bulunan devlete sahip çıktığını iddia eden Bahçeli de bugün bunu eleştirmiş. Bizim Suriye’ye yaptığımız yardımları eleştirmiş. Ona bir devlet dersi vereyim. Bir; devlet sırrını ifşa edenle işbirliği yapılmaz. Bu bir casusluktur. İki; siz her yerde Türkmenlere sahip çıkalım derken bu hükümet Suriye’ye Bayırbucak Türkmenlerine sahip çıktığı için başına bu işler geldi. Evet, söylüyorum. Hiç çekinmeden söylüyorum. O yardımlar Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu. Esed’in katlettiği Türkmenlere.” dedi.

Davutoğlu, “Şimdi dibimizde bir savaş olacak. Orada da Türkmen kardeşlerimiz, Arap kardeşlerimiz, Kürt katledilecek, biz de seyredeceğiz öyle mi? Bu mu büyük Türkiye?” diye sordu. Davutoğlu, TIR’larda silah olduğunu gösteren görüntülerin yayınlanmasını ise “Burada bu yayını yapanlar, tam da seçime giderken daha önce onlarca kez yayınlanan şeyleri tekrar çıkaranlar kirli bir oyunun içindeler. Kirli bir oyunun. Türkiye’yi uluslararası topluma şikayet ederek suçlu durumuna düşürmek istiyorlar. Ama uluslararası toplum dediklerine yaranabilirler de Allah aşkına Suriye halkına mazlum Suriye halkına bunu anlatabilirler mi?” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı, şöyle devam etti: “İşte Suriye’de de, Irak’ta da kim eğer herhangi bir şekilde zulme maruz kalırsa, nasıl İstiklal Harbi’mizde Hint Müslümanları bize yardım ettiyse, Orta Asya Müslümanları yardım ettiyse, Filistinliler, Halepliler, Şamlılar Çanakkale’ye geldiyse Allah şahit hiçbir mazlumu yalnız bırakmadık, yalnız bırakmayacağız. Kılıçdaroğlu hesap versin. Esed’e övgüler dizen Esed için bir şarkı besteleyen ve Hatay’ı Suriye sınırları içinde gösteren bir örgütün parçası olan birini Hatay’dan liste başı yaptılar. Hatay, bize Gazi Mustafa Kemal’in emanetidir. Kimseye dokundurtmayız. İşte aramızdaki fark bu.”

'ALLAH MİTİNGE DEVAM EDELİM DİYE RAHMETİNİ GÖNDERDİ'

AKP’nin Ankara mitingi yağmurlu bir havada gerçekleşirken, Davutoğlu partililere ilginç bir söz söyledi: Ankara mitinginde meydandakilere "Yorulmadınız değil mi?” diye soran Davutoğlu ardından, “Allah rahmetini gönderdi sizi serinletti devam edelim diye.” ifadelerini kullandı.