Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu HDP’nin Mersin ve Adana il binalarına yapılan saldırıları gerçekleştiren kişinin, geçtiğimiz yıllarda DHKP-C’den tutuklanan bir terörist olduğunu söyledi.

Sinop’ta partisi tarafından düzenlenen mitingde konuşan Davutoğlu, "Adana’da ve Mersin’de HDP binalarına saldırı yapıldı. Saldırıyı duyduğum anda açık bir şekilde bunu kınadım. En şiddetli şekilde kınadım. Bütün parti liderlerine 'Gelin hep beraber seçim sürecinde bütün bu saldırılara karşı çıkalım' dedim. Şu ana kadar, Van’da, Ağrı’da, Siirt’te AK Parti adaylarına Erzurum’da saldırı yapıldığında diğerlerin sesleri çıkmadı. Biliyorlar seçimi kaybedeceklerini. O saldırılar üzerine birden düğmeye basılmış gibi bu 3 parti ve paralel çete ve Doğan Medya hep beraber suçu AK Parti’ye yüklemeye kalktılar. Şimdiye kadar AK Partili birinden şiddet sözü duydunuz mu? Herhangi bir şiddetin içinde yer aldık mı? Şimdi HDP anında açıklama yaptı. Bunu dedi, ‘AK Parti yaptı’. Doğrudan cumhurbaşkanımızı ve beni suçladı. Bir de topu havalandırdı tabiri caizse, MHP’ye pas attı. HDP’ye karşı olduğunu söyleyen MHP var ya, 'Doğru biz yapmadık, AK parti yaptı' dedi. O yolunu bulamayan Kılıçdaroğlu bir anda suçluyu 2 saatte ilan etti. 'AK Parti yapmıştır' diye. İşte o an İçişleri Bakanımıza talimat vermiştim. Bu suçluyu bulun, ta ki bu yalancıların maskeleri insin. Önce tespit edildi. Dün tespit edildi, bugün detayları açıklandı. Bu saldırgan geçtiğimiz yıllarda DHKP-C’den tutuklanan bir terörist." diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Şimdi DHKP-C militanları rahmetli başsavcımız Mehmet Selim Kiraz’ı şehit ettiklerinde CHP’lileri çağırmışlardı. CHP’nin Hatay birinci sırası bu gruplarla, Esed zulmüyle rejimi ile ilişkili olan adamlar. Şimdi aynı şekilde DHKP-C ile PKK bağlantısı var. Oyunu görüyor musunuz? Bir taraftan bir terör örgütü mensubu böyle bir saldırı yapacak. Arkasından AK Parti suçlanacak. İşte maskeler birer birer iniyor. Maskeleri indireceğiz. Dışarıdan birileri bir takım çevreler bunlara akıl veriyor. Diyorlar ki 'Siz tek tek iktidara gelemezsiniz. Ama bir araya gelin, hep beraber bu AK Parti’ye bir köşeden zarar verin. Bu 12 yıllık istikrar dönemi bitsin.' Onun için CHP, MHP, HDP ve bir de paralel, 4 tane yanlış, diyorlar ki bir doğruyu, AK Parti’yi götürsün. O üniversite sınavında olur. Siyaset sınavında 1 doğru 4 yanlışı götürecek."