Partisi tarafından Samsun’un Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen seçim mitinginde partililerine seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, partili gençleri uyuşturucu, şiddet, kadına karşı şiddet ile mücadeleye çağırdı. Davutoğlu, “Samsunlu gençlere sesleniyorum, çocuk tacizine, alkole ve uyuşturucu ile mücadeleye var mısınız?” diyerek seçimlerde partisine destek istedi.

Başbakanlığın özel uçağı 'Ana' ile saat 17.30’da Çarşamba Havaalanı'na inen Başbakan Ahmet Davutoğlu, yanında eşi Sare Davutoğlu ile birlikte seçim otobüsüyle mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na geçti. Polis havaalanından itibaren miting alanına kadar geniş güvenlik önlemleri aldı, miting alanına giren partilileri de tek tek aradı.

İlçeleri selamlayarak konuşmasına başlayan Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran'da Samsun’un kendilerine sahip çıkmalarını istedi. Samsunlu Prof. Dr. Ali Fuat Başgil’i hatırlatan Davutoğlu, darbeciler tarafından tehdit edilerek Cumhurbaşkanlığından vazgeçirildiğini söyledi. 2002’de AK Parti’nin yola çıktığında Türkiye’nin 1919 yılındaki şartları taşıdığını önü süren Davutoğlu, Samsun'un gençliğinin istiklal meşalesini yaktığını dile getirdi. Türkiye’nin 28 Şubat, 12 Eylül ve 60 darbesini yaşadığını hatırlatan Davutoğlu, partililerinden milli iradeye sahip çıkmalarını istedi. Parti olarak her zaman gençlere güvendiklerini dile getiren Davutoğlu, “Seçme ve seçilme yaşlarını 18’e indirmeye çalıştık ancak muhalefet tarafından engellendik.” dedi.

Meydana gelen geçlerden dünyayı gezmelerini ve yaptıkları çalışmaları tanımalarını isteyen Davutoğlu, Orhun anıtlarından, Balkanlardaki Hüdavendigar türbesine kadar bir çok tarihi mirası restore ettiklerini belirtti. Davutoğlu, Dışişleri Bakanı iken 42 ülkeye vizesiz gidilirken şimdi bu sayının 72 ülkeye çıktığını söyledi.

Konuşmasında Samsun’a tren yolu sözü ve 900 yataklı hastane sözünü de hatırlatan Davutoğlu, yine Samsun’da da Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın Diyarbakır Belediye Başkanı Gülten Kışanak’a yaptığı ziyaretine atıf yapıp gizli bir iş yapılıyormuş imasını tekrarladı. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Taksim'le ilgili sözlerini hatırlatarak meydandakilere yuhalattırdı.

Konuşmasını bitiren Davutoğlu, meydana geldiği otobüsle geri havaalanına dönmek için alandan ayrıldı.