Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı erken seçim kararının ardından kurmakla görevlendirildiği seçim hükümetini bugün Erdoğan’a takdim edeceğini söyledi.

AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen 104. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Davutoğlu, “Ayrıca bugün öğleden sonra inşallah Cumhurbaşkanımıza yeni hükümetimizi de takdim edeceğim. Bir anlamda erken seçime gidiş startının en somut adımları da atılmış olacak.” dedi.

'4 YILLIK HÜKÜMETMİŞİZ GİBİ ÇALIŞACAĞIZ'

Daha önceki yönetim anlayışlarını “bugün kuracakları kabineyle de” devam ettireceklerini söyleyen Davutoğlu, “Bu kabineyle sanki ülkeyi 4 yıl idare edecekmişiz gibi çalışacağız. Hiçbir şekilde bunu bir Kasım’a kadar, seçim kabinesidir, günü dolduralım, vakti geçirelim, kırmızı plakalı ki birileri için çok kıymetli olabilir bizim için sadece temsil bakımından kıymetlidir, ama ünvan ve makam bakımından halkımıza hizmet yanında bir hiçtir. O plakalı araçlarda dolaşalım diye yürütmeyeceğiz. Sanki dört yıllık hükümetmişiz gibi çalışacağız. Milletimiz bu anlamda rahat etsin.” diye konuştu.

'BİZDE LÜKS YOKTUR, KİBİR YOKTUR, AKRABA KAYIRMA YOKTUR'

7 Haziran seçimlerinde halkın AK Parti kadrolarına da bir mesaj verdiğini söyleyen Davutoğlu, o mesajı şöyle açıkladı: “Kurucu ilkelerinize geri dönün dedi halkımız. Kurucu ilkelerinize ve erdemliler hareketi olma ilkenize halel getiren uygulamalara izin vermeyin dedi. Özellikle bütün teşkilat başkanlarımız, il başkanlarımız, belediye başkanlarımız buradayken bütün kadrolarımız buradayken söylüyorum. Bizim kurucu değerlerimiz ki 14 Ağustos'ta Sayın Cumhurbaşkanımızın 2001’de yaptığı konuşmaya atfen burada zikrettim, o değerleri yaşatmak hepinizin görevidir. Bizim kurucu değerlerimizde kibir yoktur. Halka kibirle bakan hiç kimse bu hareket içinde yer alamaz. Bizim kurucu değerlerimizde lüks şatafat yoktur. Hayat standardını siyasete girerek değiştirmiş olanların bizim aramızda yeri yoktur. Üzerindeki ceketi o dava için veren ve tek bir hırkayla dolaşmaya niyet edenlerin bu davada yeri vardır. Şu veya bu makama geldiğinde eşini dostunu akrabasını oralara dolduranların bizim aramızda yeri olmadı, olmayacak. Sahip olduğu kamu görevinin üzerinden herhangi bir şekilde rant elde edenlere bu kapı hep kapalı oldu kapalı olacak.”

'HER SİYASİ HAREKETTE GÜÇTEN KAYNAKLANAN SAPMALAR OLABİLİR'

Erdemliler hareketi olarak 2001’de hangi değerler öne çıktıysa onları savunacaklarını söyleyen Davutoğlu, “Kongremizde de bu değerlerimizi bir kez daha hatırlayacağız. Bu hareket bir ortak akıl hareketi demişti Cumhurbaşkanımız partiyi kurarken. Bu hareket ortak akıl hareketi olmaya devam devam edecek. Hiç kimseyi küçük görmeden, hiç kimseye tepeden bakmadan, beynindeki zihnindeki en küçük mikro fikri dahi ciddiye alarak halkımızla yürüyecek bir harekettir. Her siyasi harekette zamanla güçten kaynaklanan yanlışlıklar sapmalar olabilir. İmtihanla karşılaşılmayan bir dünyada yaşamıyoruz. Dünya bizim için bir imtihan dünyasıdır. Ama bu imtihan dünyasını bir lüks dünyası bir şatafat dünyası haline getirenlere karşı da hepimiz önce büyük cihat, yani nefsimizle cihat demeye devam edeceğiz. Ve birbirimize bakacağız, birbirimize hakkı tavsiye edeceğiz. Gıybeti değil, dedikoduyu değil. Aksine kardeşliği ve gerektiğinden birbirine hakkı tavsiye eden açık yürekliliği aramızda yaygınlaştıracağız.” diye kaydetti.