Başbakan Ahmet Davutoğlu, "AK Parti teşkilatımız, İstanbul merkezimiz maalesef bir terör saldırısına muhatap oldu. Ve saldırganlar Kaleşnikof ile parti merkezimizi tarama cüreti gösterdiler. Şunu buradan bir kez daha söylüyorum. Seçime doğru giderken bu tür provokasyonlar olacak." dedi.

Davutoğlu, partisinin Kocaeli İl Kongresi'ne katıldı. Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, partisinin İstanbul merkezine yapılan saldırıya değindi. Davutoğlu, bu konuda şunları söyledi: "Dün gece İstanbul kongresi için, yarın ki kongre için toplanan delege toplantısından sonra, yaklaşık 2 saat sonra, AK Parti teşkilatımız, İstanbul merkezimiz maalesef bir terör saldırısına muhatap oldu. Ve saldırganlar Kaleşnikof ile bizim parti merkezimizi tarama cüreti gösterdiler. Şunu buradan bir kez daha söylüyorum. Seçime doğru giderken bu tür provokasyonlar olacak. Bu tür provokasyon yapmaya niyet edenler olabilir. Provokasyonlar olabilir. Ama bilsinler ki hiçbir şekilde, hiçbir tehdit, şantaj, tuzak karşısında baş eğmeyeceğiz ve 7 Haziran seçimlerine başı dik bir şekilde yürüyeceğiz."

Davutoğlu, siyasetin enerjisinin halkla birlikte olmaktan geçtiğini belirterek, "Halkla birlikte olamayanlar ya Şişli'de olduğu gibi birbirine girerler ya da MHP'de kongreler yapıyor ama hiç sesini duyuyor musunuz kongrelerin? Coşkusunu görüyor musunuz? Hayır. Çünkü bu partiler Türkiye'nin sadece bir kesimine dayanır. Bir kısmı sadece kıyılarda var. Bir kısmı sadece İç Anadolu'da, birisi de sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da. Ama Türkiye'nin her yerinde var olan yegane parti AK Parti." diye konuştu.

Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İç Güvenlik Yasası'na gösterdiği tepkiyi eleştirdi. Davutoğlu, şöyle devam etti:"CHP Genel Başkanı'nın, Kılıçdaroğlu'nun salı günü yaptığı grup konuşması bir ibret vesikasıdır. Bu grup konuşmasında Kılıçdaroğlu, açık bir şekilde seçime giderken ülke huzurunu bozacak tahrikler yapıyor. TBMM'ye sunulan İç Güvenlik Yasası dolaysıyla insanlarımızı, vatandaşlarımızı tahrik ederek direnmeye çağırıyor. Kendisi, Meclis'te kendisi ve grubu, Meclis'te hakkıyla mücadele veremediği için milleti sokağa dökerek bu yasama faaliyetini engellemeye çalışacağını söylüyor. En önde ben yürürüm diyor. Bu aynen HDP'nin, aynen Demirtaş'ın 6-7 Ekim olaylarından önce yaptığı tahrik gibi. Dikkat ediniz biz Türkiye'yi huzurla, sükunetle, barış ortamında seçime götürmeye çalışırken, bunlar el ele verip huzursuzluk çıkarmak istiyorlar. İç güvenlik paketinin esası bellidir. Bu paket milletimizin özgürlüklerini, gösteri yapma özgürlüğü de dahil olmak üzere bütün özgürlüklerini teminat altına alan, güvenliğini tam anlamıyla gerçekleştirmeye yönelik bir pakettir. Gösteri yapmak herkesin hakkıdır. Kılıçdaroğlu'nun da hakkıdır. Ama kanunun gösterdiği ve kanunun öngördüğü şekilde. Kılıçdaroğlu, halkla beraber olamamanın, halktan ümidi kesmiş olmanın sonucunda şimdi sokakta kaos çıkarmaya çalışıyor. Neden biliyor musunuz? Çünkü Kılıçdaroğlu'da biliyor ki 7 Haziran'da onlara bu millet oyda vermeyecek, yüzde vermeyecek. Diyor ki, 'Bana 4 yıl süre verin başka istemiyorum.' Bu millet CHP dönemlerini yaşadı biliyor. Bu millet sana 4 yıl değil, 4 ay değil, 4 gün değil, 4 saat değil, 4 dakika bile vermez. Çünkü o 4 dakika da Türkiye'yi Şişli'nin durumuna düşürürsünüz."

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun halkı direnmeye çağırdığına vurgu yaparak, şunları kaydetti: "Aynen 60 ihtilalından önce şehit başbakanımızı kastederek söylediği gibi, 'Eğer şartlar oluşursa ihtilal meşru bir hak olur' diyen İsmet İnönü'nün mantığıyla Kılıçdaroğlu'da şimdi halkı direnmeye çağırıyor. Ne gün çağırıyor? Paralelci çetenin başının New York Times'te aynı çağrıyı yaptığı gün yapıyor, bu çağrıyı. Şimdi açık şekilde seçime doğru giderken, taktikleri oyunları ortaya çıktı, maskeleri düşüyor. Bir tarafta CHP provokasyonlar peşinde. Diğer taraftan MHP İç Güvenlik yasasını boykot edelim, protesto edelim diyor. HDP aynı mantıkla Doğu'yu Güneydoğu'yu kışkırtmaya çalışıyor ve arkalarında da bütün bu kuklaları ben oynatıyorum dercesine paralel yapının başı New York Times'te makale yayınlıyor." Davutoğlu, kongrede yaptığı konuşma yaklaşık 30 dakika sürdü.