Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Birileri şu veya bu kriz senaryoları hesabı içinde olabilir. Birileri değişik spekülasyonlarla Türkiye’de siyasi istikrarı bozacak çalışmalar içinde olabilir. Ama biliniz ki AK Parti kadroları ve hükümetimiz omuz omuza çok güçlü bir geleceğe yürümeye kararlıdır ve 7 Haziran seçimleri yeni bir bereket döneminin başlangıcı olacaktır inşallah." dedi.

Ahmet Davutoğlu, Konya TÜYAP Uluslar arası Fuar Merkezi’nde 2015 Uluslararası Tarım Fuarı’nın açılışına katıldı. Davutoğlu, açılışta yaptığı konuşmasına, tarımın insanlık tarihinin en stratejik sektörü olduğunu belirterek başladı.

Tarımı ihmal eden milletlerin hayatiyetlerini sürdürmelerinin mümkün olmadığını söyleyen Davutoğlu, "Şu anda Türkiye dünyada tarımda en büyük 7. üretici ülke, Avrupa’da ise en büyük tarım üreticisi. Bu, topraklarımızın bereketiyle, siyasi vizyonumuz ve siyasi istikrarımızın bir ürünüdür. Yine doğru bir yer Konya. Türkiye’de tarım ve bereket dendiğinde ilk akla gelen şehir ve insanlık tarihinde de ilk yerleşim yeri Çatalhöyük’ün bulunduğu şehir. İlk ziraatın yapıldığı, en kadim ziraat kültürünün geliştiği ve tarih boyunca buraya yerleşen milletleri bereketiyle ihya eden bir bereket diyarından bahsediyoruz. Konya'ya, bereket diyarına selam olsun." diye konuştu.

Fuarı 50’yi aşkın ülkeden 300 bine yakın ziyaretçinin gezmesinin beklendiğini kaydeden Davutoğlu, fuarın zamanlamasının doğruluğuna işaret etti.
Türkiye’nin yeni bir baharla yeni bir geleceğe hazırlandığını söyleyen Davutoğlu, "7 Haziran seçimleriyle Türkiye’de 12 yıl içinde istikrarla elde edilen, siyasi istikrarla kökleşen, pekişen, temerküz eden bir geleceği yaşamaya hazırlanıyor. Türkiye, son 100 yılın en büyük hamlelerini son 12 yıl içinde gerçekleştirdi. Çok kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Kim ne derse desin, kim ne yaparsa yapsın, değişik odaklar nasıl spekülasyonlar üretirlerse üretsinler, şundan emin olunuz ki; bu toprakların üzerine bahar güneşi doğmuşsa, Türkiye’nin üzerine doğan bahar güneşini de kimse engelleyemeyecektir. Birliğimizi beraberliğimizi koruyarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın son 12 yıl içinde başbakan olarak gerçekleştirdiği büyük hamleleri, nihai hedefe yani 2023 hedeflerine ulaştırabilmek için omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. Birileri şu veya bu kriz senaryoları hesabı içinde olabilir. Birileri değişik spekülasyonlarla Türkiye’de siyasi istikrarı bozacak çalışmalar içinde olabilir. Ama biliniz ki AK Parti kadroları ve hükümetimiz omuz omuza çok güçlü bir geleceğe yürümeye kararlıdır ve 7 Haziran seçimleri yeni bir bereket döneminin başlangıcı olacaktır inşallah." diye konuştu.

AK Parti hükümetleri desteklemelerle tarım sektörünün ayağa kaldırıldığını söyleyen Davutoğlu, sektördeki gelişmeler sayesinde tersine göçün başlayacağını ileri sürdü.

Davutoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: “İnşallah önümüzdeki önümüzdeki 8 yıl içinde 2023’e kadar 12 yıllık bereket üzerine 12 yıllık hasat dönemi başlayacak, yeni hamle dönemi başlayacak. Bu, 7 Haziran seçimleriyle taçlanan bu yeni hamle dönemi şimdiden hayırlı olsun. Hayırlı hasatlar diliyorum, hayırlı ürünler diliyorum. Bereketli bir bahar ve bereketli ürünle zirveye ulaşmış bir yaz diliyorum. Allah bu güzel hasat döneminde bu fuarımızda güzel dostluklar, güzel ticaretler yapmayı hepinize nasip eylesin."

Başbakan Davutoğlu, daha sonra eşi Sare Davutoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve diğer protokol üyeleriyle birlikte kurdele keserek fuarın açılışını yaptı.