Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bugünlerde Türkiye’yi kıskaca almak isteyen herkese mesajımız açıktır. 100 yıl önceki hesaplaşmalardan yola çıkarak Türkiye’ye ve aziz milletimize hakaret etmek isteyen, tahkir etmek isteyenler bilsinler ki; Konya ve bu topraklara ruhunu veren Mevlana felsefesi ve onun temsilcileri buna izin vermeyecektir.” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi’ndeki AK Parti Konya milletvekili adayları tanıtım törenine katıldı. Salona gelişinde partililerin yoğun ilgisiyle karşılanan Davutoğlu, salonda bulunanlara karanfil attı.

Türkiye’nin bugün Çanakkale’de bugün 105 devletin temsilcisini kabul ettiğini hatırlatan Davutoğlu, “Biz tarihimiz boyunca birçok mezhepten, dinden, etnik gruplardan oluşanlarla birlikte bir medeniyet inşa ettik. İstanbul’da, Konya’da, Kayseri’de, Erzurum’da her yerde asırlarca dünyanın her köşesinden kaçmış ülkemize sığınmış olanlara ev sahipliği yaptık. Şimdi de dünyanın terk ettiği Suriyeli kardeşlerimize biz sahip çıkıyoruz, Filistin’e biz sahip çıkıyoruz, mazlum milletlere biz sahip çıkıyoruz. İşte Çanakkale Savaşı’nın 100. yıldönümünde dünyaya bir insanlık dersi verecek şekilde o zaman savaştığımız Avustralyalı Yeni Zelandalı, İngiliz, Fransız askerlerin torunlarıyla bugün Çanakkale’de barış zirvesi yapıyoruz. Birileri ise 100 yıllık hesaplar üzerinden Türkiye’yi kıskaca almaya çalışıyorlar." diye konuştu.

Kendisini her zaman destekleyen hemşehrilerine teşekkür eden Davutoğlu, Konyalıların kendisi gibi Necmettin Erbakan’a sahip çıktıklarını dile getirdi.
Yeni dönemde de ulaşıma yatırım yapmayı sürdüreceklerini belirten Davutoğlu, “İnşallah önümüzdeki dönemde Antalya’dan Konya, Aksaray, Nevşehir, Kayseri’ye de hızlı treni inşa edeceğiz. Antalya’yla, oradaki turizm hattıyla Konya’daki manevi turizmi, Kapadokya’yı birleştireceğiz. Yine Konya, tarımın ve ticaretin merkezi… Konya’ya söz vermiştik Mavi Tünel bu dönemde bitirilecekti. Mavi Tünel’le benim doğduğum Toroslar’dan o aziz su, Konya Ovasıyla buluştu. Toroslar, Konya Ovası’yla buluştu. İşte bizim idealimiz bu." şeklinde konuştu.

Kendilerine son 12 sene içinde hiçbir şey yapmadıklarını ve 1 trilyon lira harcadıkları yönünde eleştiri yönelten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Davutoğlu,“Yuhalamayın. Ona bir ders verin. Bilmiyorum Konya’ya gelmeye cesaret edebilir mi? Geçen sefer gelememişti. Akşehir’e gitmişti, oraya da Kırşehir demişti. Ama gelirse ne yapın biliyor musunuz? Elinden tutun ders verdiğiniz bir çocuk gibi, önce Yüksek Hızlı Tren’in garına götürün. Kemal Bey, ‘Bu gardan çıkan yüksek hızlı tren Ankara’ya 1 saat 45 dakikada varıyor. Eskiden 5-6 saat olan yollar şimdi 1 saate indi, işte AK Parti bunu yaptı.’ deyin. Biraz öğretin ona. Alın Bilim Merkezi’ne götürün. Gençlerimiz çocuklarımız o Bilim Merkezi’ni gezerken, ‘Kemal Bey, Türkiye’de CHP dönemlerinde var ya bilimin sadece adı vardı, Konya’da şimdi dünyanın en gelişmiş bilim merkezi var diyin ve gösteriverin. Ta ki gönül gözü kapalı kapalı ama bari beden gözü görsün. 12 yılda bu ülkede yapılanları görmemek için beden gözünün de gönül gözünün de kapalı olması lazım." diye konuştu.

"MİLLİYETÇİLİK LAFLA OLMAZ"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik eleştirilerde bulunan Davutoğlu, “Sayın Bahçeli gelirse ona da dönün ve deyin ki, ‘Milliyetçilik lafla olmaz, sizin döneminizde bu ülkenin tankları, şimdi adını zikretmeyeyim, Türkiye’ye şu anda hiç de dost olmayan, hadi zikredeyim, bu ülkenin tanklarını İsrail modernize ediyordu. Bu ülke tank modernizasyonu için İsrail’e muhtaçtı’ deyin. ‘İnsansız hava araçları için İsrail’e muhtaçtı’ deyin. Tank almak istediğimizde Amerikan kongresinde ya da Avrupa parlamentolarında izin beklenirdi’ deyin. ‘Sizin döneminizde o 3 parti koalisyonunda bu aziz bayrak İMF salonlarında onun arkasında oturanlar borç dileniyorlardı’ deyin.” şeklinde konuştu.

Davutoğlu, konuşmasının ardından tek tek sahneye davet ettiği adayların elini havaya kaldırarak partililere tanıttı. Program, eski milletvekili ve yeni adayların sonunda partilileri selamlamasıyla son buldu.