Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan'ın vahşice katledilmesine değinerek, "Kimse bir kez daha genç kızlarımıza, kadınlarımıza el uzatamasın. Buradaki kardeşlerimizi bacılarımızı selamlıyorum. Sizin güvenliğiniz bizim namusumuzdur." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Antalya teşkilatı tarafından Turgut Özal Spor Salonu'nda düzenlenen İl Kadın Kolları Olağan Kongresi'nin ardından, Kepez Arena önündeki alanda toplu açılış törenine katıldı. Antalya genelinde 152 tesisin açılışını yapan Başbakan Davutoğlu, burada toplanan kalabalığa seslendi. Davutoğlu konuşmasında, geçtiğimiz günlerde Mersin'de okuduğu üniversiteden eve dönerken bindiği minibüsün şoförünün cinsel saldırısına uğrayan, ardından da öldürülerek yakılan 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ı andı.

Meydanda toplanan kalabalıktaki kadınlara seslenen Davutoğlu, kadına uzanan bir elin, bir fiskenin dahi yüreklerinde atom bombası etkisi yaptığını ifade etti. "Toroslar'ın yiğitleri, bize bir söz vermenizi istiyorum." diyen Davutoğlu, "Kadına karşı kalkan her ele dur diyecek miyiz? Kadına karşı şiddete dur diyecek miyiz? Kadına değil yumruk, değil kurşun, bir fiske vurana dur diyecek miyiz? Bu kadınlarımızı, bu ak yüzlü kardeşlerimizin, evlatlarımızın namusu kadar güvenliği emanet mi?" diye sordu.

Davutoğlu'nun sorularına meydandan 'Evet' diye cevap verildi. Özgecan'ın hayatını kaybetmesinden dolayı kadın kolları olarak bir seferberlik ilan ettiklerini hatırlatan Davutoğlu, herkesin buna katılmasını istedi. Bugün herkesin evine gittiği zaman eşine, kızına muhabbetle bakmasını isteyen Davutoğlu, "Ben sizi seviyorum, sizin gibi bütün kadınlara saygı duyuyorum desin. Her eve muhabbet girsin. Şiddet girmesin, tebessüm girsin. Şiddet girmesin, aşk girsin. Sevda girsin, nefret girmesin." dedi. Davutoğlu, açılışı yapılacak 152 tesis arasında bulunan gençlik merkezinin adının da 'Özgecan Aslan Gençlik Merkezi' olacağını hatırlattı. Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Taki kimse bir kez daha genç kızlarımıza, kadınlarımıza el uzatamasın. Buradaki kardeşlerimizi, bacılarımız selamlıyorum. Sizin güvenliğiniz bizim namusumuzdur. Bundan sonra da her türlü tedbiri alarak, her türlü çalışmayı yaparak bu hunharca cinayeti yapanları bugün adalete teslim ettiğimiz gibi bundan sonra da bunlara dur diyeceğiz." Davutoğlu, konuşmasının ardından 152 tesisin açılışını gerçekleştirerek bir takım ziyaretler için meydandan ayrıldı.