Başbakan Ahmet Davutoğlu, İç Güvenlik Paketi'ni eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için 'Molotof Kemal' ifadesini kullandı. Davutoğlu, "Onlar yüzlerini kapatarak etrafa saldıracaklar. Yüzünü kapatan, fikirle değil şiddetle geliyor demektir. Sen bırak Ortadoğu'yu, bırak Türkiye'yi, Şişli'ye düzen getir, görelim." diye konuştu.

Partisinin Giresun İl Kongresi'nde konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bunların hepsi bir araya gelse, AK Parti'nin yarısı etmiyor." dedi. Davutoğlu, "İrili ufaklı hepsi bir araya geldi. Peki hepsi birden bir AK Parti edebildi mi? Bir Recep Tayyip Erdoğan olabildi mi? İşte aramızdaki fark." açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun iktidara gelirse Suriyelilere 'gidin' diyeceğini söylediğini aktaran Davutoğlu, "İşte bunlardaki vicdan bu. Sen bırak Ortadoğu'yu, Şişli'ye düzen getir de görelim seni. Bataklık dediğin o kutlu yerler bizden sorulur." diye konuştu. ABD'de 3 Suriyeli gencin öldürüldüğünü hatırlatan Davutoğlu şöyle devam etti: "Müslümanlar katledildiğinde susanlar, Müslümanlar, Mısır'da, Irak'ta, başka yerde katledildiğinde susanlar, Türkiye Cumhuriyeti devletinin sesini yükseltmesinden rahatsız oluyorlar. Onlar rahatsız olsa da biz sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. 7 Haziran, sadece Türkiye'nin seçimi değildir. Durmayacağız oturmayacağız. Dizlerimizde derman kesilene kadar çalışacağız. Demokrasiye sahip çıkacağız. İç güvenlik paketi ile huzurumuzu güvenliğimizi sağlayacağız. Niye İç Güvenlik Paketi getiriyorsunuz diyorlar. Yanan şehirleri gördünüz. 3., 4. kattan atılarak katledilen gençleri gördünüz. Biz buna sessiz kalamayız. Hükümeti tedbir almamak ile suçlayan CHP ve MHP şimdi iç güvenlik paketine karşı çıkıyor. Toplantı ve gösteri yürüyüşünü kurallara uygun şekilde yapana kimse engel olmaz. Ama toplantı ve yürüyüş yapacağım iddiasıyla hiçbir izin almadan elinde molotof kokteyli ile vatandaşa saldırmaya gelen herkesi durdurmaya kararlıyız. Gencecik kızlarımızı yakan, molotof kokteyli ile saldıranların karşısındayız. Molotof Kemal ne derse desin molotof kokteyline izin vermeyeceğiz. Onlar yüzlerini kapıyorlar, bizim yüzümüz ak. Gizli yaptığımız bir şey yok. Onlar yüzlerini kapatarak etrafa saldıracaklar. Yüzünü kapatan, fikirle değil, şiddetle geliyor demektir. Sen bırak Ortadoğu'yu, bırak Türkiye'yi Şişli'ye düzen getir görelim. 1 hafta erteledik İç Güvenlik Paketi'ni. Muhalefet partilerinin fikirleri var mı diye. Hiç bir fikir yok. Hala eleştiriyorlar. Bunların niyeti huzur değil. Seçim öncesi Türkiye'de kaos çıkarmak. Siz Türkiye'nin kaosa girmesine izin verir misiniz?"