MHP Antalya 3. sıra milletvekili adayı Tarkan Akıllı, iktidarları döneminde Antalya bölgesinde bitmekte olan beyaz altın pamuk yetiştiriciliğini yeniden eski haline getireceklerini söyledi.

Tarkan Akıllı, açıklamasında, Türkiye'nin, bundan 13 yıl öncesine kadar dünyada tarımda kendi kendine yeten ülkesi olmasına karşı bugün saman ithal eder konuma geldiğini belirtti. Akıllı, AKP iktidarı döneminde tarım girdi maliyetleri yüksekliğinde çiftçinin tarım arazilerini ekemez diyemez hale geldiğini kaydetti.

Tarkan Akıllı, 4 sıra adayı Adem Uslu ile birlikte Manavgat ve Serik'te seçim çalışmalarını sürdürüyor. MHP’nin tek başına iktidarında, tarım sektörünün, yüksek verimlilikte ve kaliteli ürün üreten, teknolojiyi kullanabilen, insanları besleyebilen ve ihracat yapabilen bir düzeye getireceklerini ifade eden Akıllı, "Antalya'da bitme noktasına gelen pamuk üretimini tekrar canlandıracağız ve beyaz altın olduğu günlere döndüreceğiz. Ülkemizin tarım arazileri Yunanistan’ın üç katı olmasına karşın her yıl Yunanistan’dan milyarlarca dolara pamuk ithal ediyoruz. İthalata harcanan bu paranın yarısını dahi çiftçimize destek olarak versek pamuk ihraç edecek duruma geliriz." diye konuştu.

Akıllı, AK Parti'nin yanlış tarım politikaları neticesinde Antalya'da bitme noktasına gelen pamuk üretiminin MHP iktidarında tekrar canlandırılacağını ve beyaz altın olduğu günlere döneceğini ifade etti. İkili daha sonra MHP Serik İlçe Başkanı Hüseyin Yılmaz ve parti yöneticileriyle birlikte meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Buradan Antbirlik Serik Kooperatifine geçen heyet Birlik Başkanı Ahmet Öztürk ve yönetim kurulu ile sohbet etti. Burada hükümetin tarım politikasını eleştiren Akıllı ve Uslu, Kadriye mahallesinde de esnafla buluştu. Pazarı ve esnafı gezen MHP teşkilatı, esnafın sorunlarını yerinde dinledi. Ekonomik ve toplumsal yapının temelini oluşturan esnafları destekleyeceklerini belirten Akıllı, "Çalışan emekli esnaftan kesilen sosyal güvenlik destek primini kaldıracağız. Esnaflarımıza sicil affı getireceğiz." ifadesini kullandı.