ANKARA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığında kaymakam adaylarına hitap etti.

Konuşmasında terör sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Ülkemiz bugün can yakıcı sorunla karşı karşıya. Bu, geçmişi 40 yıla kadar giden terör sorunudur. Bazen bunu 'Kürt sorunu' diye tanımlayanlar oluyor ama bu doğrudan ülkemizi bölmeye çalışan terör gruplarının ve onların destekçilerinin ortaya koyduğu bir sorundur. Şunu bilin ki sorun PKK sorunu. Kürt vatandaşlarımızın dünyasını karartan, geleceğini çalan, kaynaklarını yok etmeye çalışan hain, alçak bir örgüt var. Mücadelemiz bu terör örgütünü aradan çıkarmak, vatandaşla devleti tekrar kucaklaştırmak. Terör, Türkiye'nin gündeminde en alt sıralara ininceye kadar mücadele ve operasyonlar kararlılıkla devam edecek. 4 değişmezimiz var; tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet... Bu 4 değişmez Türkiye Cumhuriyeti'nin varlık sebebidir."

'Trafikte hız felaket, bilişimde hız berekettir'
4,5G teknolojisine yönelik de açıklamalarda bulunan Yıldırım, "Yarın geceden itibaren 4,5G'yi devreye alıyoruz. Şu anki hız, 10 kat hızlanıyor. Yani 60 saniyede indireceğiniz filmi, 6 saniyede indireceksiniz. Her zaman söylediğim bir söz var; trafikte hız felaket, bilişimde hız berekettir" şeklinde konuştu.