MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili E. Semih Yalçın, ‘Cumhurbaşkanı naibi’ olarak nitelediği Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, dünkü konuşmasında Genelkurmay Başkanı Necdet Özel hakkında MHP açıklamasının ‘darbe çağrısı’ olduğu iddiası için, “Horoza yumurta yumurtlatmaktan farksız bu gülünç açıklamalar, Davutoğlu’nu ve iktidardan gitme zamanı gelen AKP’yi sadece alay konusu yapacaktır.” dedi.
Yalçın ayrıca, MHP olarak Genelkurmay Başkanında; siyasilere laf yetiştirmek yerine, içine düştüğü çaresizlikten kendini kurtarmak için gerekirse istifa etmesini beklediklerini vurguladı.

Başbakan Davutoğlu’nun partilerine yönelik sözlerine yazılı tepki gösteren Semih Yalçın açıklamada örnek gösterilen kişinin Eski Genelkurmay Başkanı Necip Torumtay olduğunu belirterek, “Orgeneral Necip Torumtay, Turgut Özal ile Birinci Körfez Savaşı sırasında Kuzey Irak’la ilgili askerî kararlarda fikir ayrılığına düştüğü için görevinden istifa etmiştir. Bu istifa, onurlu bir askerin demokratik çıkışı ve tepkisi olarak değerlendirilmelidir. “ düşüncesini aktardı.

GENEL KURMAY BAŞKANI’NA İSTİFA ÇAĞRISI

MHP olarak genelkurmay başkanında; siyasilere laf yetiştirmek yerine, içine düştüğü çaresizlikten kendini kurtarmak için gerekirse istifa etmesini beklediklerini vurgulayan Yalçın, şöyle devam etti: “Hâl böyle iken Genelkurmay Başkanı Necdet Özel hakkındaki açıklamamızdan Davutoğlu’nun darbe çağrısı çıkarma çabası, en hafif tabirle yalancılık, palavracılıktır. Horoza yumurta yumurtlatmaktan farksız bu gülünç açıklamalar, Davutoğlu’nu ve iktidardan gitme zamanı gelen AKP’yi sadece alay konusu yapacaktır. Öyle anlaşılmaktadır ki son kamuoyu yoklamalarında MHP’nin önlenemez yükselişini ve kendi oylarının da giderek düştüğünü gören AKP, bizi iktidar yolumuzdan alıkoymak için her yola başvuracaktır.”

AK Parti’nin MHP aleyhinde her türlü iftirayı atması, her türlü kara propagandaya başvurmasının bekledikleri bir şey olduğunu söyleyen Yalçın, nitekim Ahmet Davutoğlu’nun dünkü açıklamasının da aynı amaca yönelik olduğunu belirtti.

“DAVUTOĞLU’NUN BU SAÇMA VE REZİL İDDİASI…”

MHP’li Yalçın, “Bizi darbe çağrısı yapmakla suçlayan Ahmet Davutoğlu’nun bu saçma ve rezil iddiasının ne partimiz ne de kamuoyu nezdinde zerrece değeri ve karşılığı vardır.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra ilk kez AK Parti iktidarında toprak kaybettiği ve düşman tehdidi karşısında gerilediğine de değinen MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Korkakça bir kararla askerimizin Süleyman Şah Türbesi’ni havaya uçurarak terk etmesi emri verilmiş, bu da başarılı bir operasyon diye kamuoyuna lanse edilmiştir. Ayrıca Süleyman Şah’ın ruhaniyeti incitilmiş, muazzep edilmiştir. Erdoğan’ın yasaları hiçe sayarak yaptırdığı Kaçak saray gibi Eşme köyünde de ortaya hem kaçak hem de seyyar bir türbe inşaatı başlatılmıştır. İnşaatın hiçbir meşruiyeti yoktur. Çünkü hiçbir uluslararası anlaşmaya dayanmamaktadır. Bunun sorumlusu Kaçak Saray mukimi ile onun naibi durumundaki Ahmet Davutoğlu’dur. Üçüncü sorumlu da elbette Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel’dir. Vatan toprağının terk edilmesini organize eden Tayyip Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun artık vatana ihanet suçları sübut bulmuştur. Üstelik Başbakan Davutoğlu, vatan toprağının eşkıyaya terk edilmesini utanıp sıkılmadan 'Destan yazdılar' diye överek bir devlet adamında bulunması gereken vakar ve ciddiyetten, devlet terbiyesinden ne kadar mahrum olduğunu ortaya koymuştur.“ açıklamasını yaptı.

“DAVUTOĞLU İLE HAYALPEREST PATRONU…”

Yalçın görüşlerini “Kaçak saray mukimi olan akıl hocasının kötü bir kopyası olan Başbakan Davutoğlu, siyasi edep ve ahlaktan ne kadar nasipsiz bulunduğunu her söz ve davranışında ispatlamaktadır. Bu gerçeğin son delili Davutoğlu’nun dünkü konuşmasıdır. O bakımdan edep ve haya konusunda Davutoğlu ile hayalperest patronunun MHP’ye ve onun liderine verecekleri bir ders yoktur. Bilakis Devlet Bahçeli’den biraz devlet terbiyesi, biraz da ilm-i siyaset öğrenmelidirler.“ tepkisiyle sonlandırdı.