Demokratik Bölgeler Partisi (DBP ) Şanlıurfa İl Başkan’ı İsmail Kaplan, ’’HDP olarak Türkiye genelin de oylarımıza sahip çıkmak için 7 Haziran günü YSK’ya bağlı dairelerde dev ekran kurup oylarımızı bu ekranlardan takip edeceğiz. Eğer YSK seçim merkezlerinde dev ekran kurmamıza izin vermez ise buna mukabil meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız.’’ dedi.

7 Haziran 2015 seçimleri oy verme işlemi henüz başlamadan yurt dışında sahte oy kullanma sahtekârlığının meydana geldiğini ifade eden Kaplan, ’’7 Haziran seçimleri HDP'nin Türkiye'yi AKP'nin baskıcı ve dikta politikalarından kurtarması için bir milattır. Oy hırsızlığının önüne geçilmesi ve her şeyin şeffaf olması için Türkiye geneli oy sayımı yapılan YSK dairelerine 7 Haziran günü dev ekran kurup partimizin oylarını bu ekranlardan takip edeceğiz.’’ dedi.

YSK dairelerine kurulacak dev ekranlardan sadece YSK’nın o anda okunan resmi verilerini girip ekranda bu verileri takip edeceklerini belirten Kaplan, ’’YSK dairelerinde bilgi işleme bakan memurun Hakim huzurunda tek tek okuduğu resmi sandık sonucu verilerini bu dev ekrana gireceğiz. Daha sonra ise dev ekrana girilen resmi sonuçlarla elimizde bulunan tutanaklardaki sandık sonuçlarını ekran verileri ile birebir karşılaştıracağız. Eğer ekrandaki veri ile elimizdeki tutanak arasında en ufak bir oynama kayma tespit edersek sonuçlara itiraz edeceğiz.’’ dedi.

HDP’nin YSK’nın oy sayım binasın da dev ekran kurmasına izin vermemesi halinde parti olarak sokaklar da meşru müdafaa haklarını kullanacaklarını dile getiren Kaplan, ’’YSK’nın tüzüğün de partilere tanınan böyle bir hak var. Bu hak bizim en doğal hakkımız. Biz birileri tarafından oy çalınmasın diyoruz. Her ne kadar sandıkları gözümüz gibi korusak da bilgisayar başında oylarımız sadece bir kalem oynatılarak yok edilebiliyor yâda bilgi işleme bakan şahıs tarafından hakim huzurun da yanlış okunabiliyor. Mesela bundan önceki yerel seçimler de bizim elimizdeki sandık sonuç tutanakların da BDP’nin adayı önde olmasına rağmen TV’lerde AKP’nin adayı önde gösteriliyordu. Birileri tarafından müthiş bir psikolojik algı yönetimi oluşturuluyordu. İnşaallah bu dev ekran uygulamasıyla her şeyi şeffaf olarak kaydedeceğiz.’’ dedi.