Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) Diyarbakır İl Başkanlığı, Siyaset Akademisi eğitim programı düzenledi. Bağlar İlçesindeki İl binasında düzenlenen eğitim programına DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna’nın yanı sıra DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ali Şimşek ve kursiyereler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan DBP Eş Başkanı Emine Ayna, eğitimle ilgili çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Diyarbakır’da şu anda üç eğitim devrelerinin olduğunu dile getiren Ayna şöyle konuştu:
"Biri yerel Amed’e yönelik eğitim devresidir. Diğeri Kürdistan’da çalışma yürüten bir devredir. Bir de kadın devresidir. Uzun zamandır bu eğitim çalışmalarını yürütüyoruz. Biz burada tek tip bir insan yetiştirmeye çalışmıyoruz. Böyle bir niyetimiz yok. Diğer siyasi partilerin eğitime yaklaşımı, dünya sistemlerin eğitime yaklaşımları tek tip bir insan yaratmaktır. Bizim eğitim devreleriyle açığa çıkartmak istediğimiz şey özgürlükçü bir demokrasi anlayışını yaklaşımının ortaya çıkmasıdır. Olayları ve olguları ele aldığımızda buna karşı nasıl bir tavır geliştirebileceğimizi tartıştığımızda demokrasi, eşitlik ve özgürlük ilkelerine göre tartışalım diye biz eğitim çalışmasını yürütüyoruz. Bu ilkesel bakış açımızı geliştirdiğimiz zaman olay ve olguları insanlar için ele alırız, çıkarlar için değil. Bu anlamda eğitime yaklaşıyoruz. Hiçbir siyaset ideolojisiz olmaz. Nasıl bir dünya istiyoruz, nasıl yaşamak istiyoruz, nasıl bir gelecek istiyoruz. Dünyadaki ideolojiler iki şey üzerinde kurulur. Egemenlikçi ideolojiler ve egemenliğe karşı ideolojiler yani ezenlerin ve sömürülenlerin çıkarlarını koruyan ideolojiler ve buna karşı mücadele eden ezilenlerin eşitlik ve özgürlük ideolojileri." şeklinde konuştu.