Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, hükümet, çözüm sürecinde, üzerine düşen görev ve sorumluklarını yerine getirmediğini söyledi. Yüksek, “Bundan dolayı beklenen bazı gelişmeler zamana ve sürece yayılıyor. Bütün bu aksaklıklar bu süreci ,sürünmecede ve oyalama yaklaşımları kendisiyle beraber Ortadoğu’da yaşanan gelişmeleri de göz önünde bulundurulduğunda, aslında yeni sorunlara, sıkıntılara, çatışmalara ve provokasyon ortamlarına bir şekilde zemin yoluna geldi.” dedi.

DBP Eş Başkanları Kamuran Yüksek ve Emine Ayna, bölgedeki belediye eşbaşkanları ile bir araya geldi. DBP Diyarbakır İl Başkanlığı’da düzenlenen toplantıda,7 Haziran’da yapılacak olan seçimler ve çözüm süreci tartışıldı. Programda konuşan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, çözüm sürecinde artık sorumluğun hükümette olduğunu söyledi. Yüksek,“ Eğer 40 yıllık yaşanan savaşın şiddet boyutunun tamamlamasını istiyorsa, artık gözlerin hükümete çevrilmesi gerekiyor. Kürt siyasal hareketi olarak bundan sonra mücadelemizi demokratik yönetmelerle geliştirebileceğimize inanıyoruz. Bu konuda kendimize güveniyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yüksek, sürecin tam olarak bina olmadığı için bugüne kadar aksaklıklar yaşandığını söyledi. İmralı Adası’nda tutuklu bulunan Abdullah Öcalan’ın son 6 ay içerisinde iki hamle gerçekleştirdiğini dile getiren Yüksek, birinci taslağın hükümeti zorlamak adına ortaya konduğunu anlattı. Yüksek, “Bu taslağın gerçekleştirilmesi için bir zaman planlaması ortaya koydu. Fakat bu taslak Türkiye’de hem hükümet hem de kamuoyu tarafından yeterinde değerlendirilmedi ve belirtilen takvimlerde istenilen adımlar atılmadı, geciktirildi. Bunun üzerine 28 Şubat’ta başkan Öcalan ikinci hamlesini gerçekleştirdi. Geliştirilen hamle siyasal bir hamledir. Hükümetin oyalama ve bu süreci salt kendi iktidarına endeksleme durumdan kurtarmak üzere atılmış olan çok önemli bir adımdır.” şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından Liberal Demokrat Partisi'ne mensup Muş Konak Kuran beldesi Belediye Başkanı Bülent Ateş, DBP'ye geçti. Ateş'in rozetini DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek taktı.