Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu Üyesi ve Samsun milletvekili adayı Erdem Demirdağ, Cumhurbaşkanı'nın Samsun ziyaretinde yaşanan trafik eziyetini eleştirdi. Vatandaşın cenazesini bile zor kaldırdığını dile getiren Demirdağ, "Samsun halkı kendisine yapılan bu eziyetin cevabını sandıkta verecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü Samsun ziyareti esnasında bazı yolların trafiğe kapatılması ile başta çevre yolu olmak üzere büyük sıkıntı yaşanmıştı. Demirbağ, "Cumhurbaşkanı Samsun’a gelecek diye Samsun halkına sabahtan akşama eziyet edilmiş, yollar kapatılmış, ulaşım engellenmiş, vatandaşa Kuzey Kore gibi dikta ülkelerinde görülebilecek şekilde zulüm edilmiştir." diyerek yaşatılan sıkıntıya tepki gösterdi.

'VATANDAŞ CENAZESİNİ ZOR KALDIRDI'

Cumhurbaşkanı'nın geçiş güzergahı üzerindeki bütün yolların trafiğe kapatıldığını hatırlatan Demirbağ, "Liman Mahallesi'ndeki evinden cenaze kaldıracak vatandaşlarımız dahi mağdur edilmiş, vatandaşlar araçları ile cenaze evine ulaşamamış, bin türlü manevradan sonra gelebilenler ise 'oradan giremezsin, burada duramazsın' denilerek rahatsız edilmişlerdir. Dini vecibeleri yerine getirmek üzere cenazeye gelmiş insanlara bile türlü zorluklar çıkartılmıştır. Cenaze arabası ve refakatçilerinin ikindi namazı için Büyük Camii'ye gelişleri bile tartışma konusu olmuş, cenaze sahiplerinin araçları ile Büyük Camii'nin önüne gelemeyecekleri söylenmiştir. Türlü tartışma ve müracaatlar neticesinde insanlar zor bela camiye kadar gelebilmişlerdir." dedi.

'BÜROKRASİ KENDİSİNİ DEVLETİN DEĞİL DE AKP'NİN MEMURU GİBİ GÖRÜYOR'

"Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinge bir avuç insan toplanacak diye bu eziyeti çekmek zorunda bırakılamaz. Bunun adına kamu ya da güvenlik hizmeti denilemez. Samsun halkı bir tam gün boyunca bir saatlik program yüzünden esir muamelesine tabi tutulamaz." eleştirisinde bulunan DP milletvekili adayı Demirbağ, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Kendini Türkiye Cumhuriyeti'nin değil de AKP'nin memuru gibi gören, kraldan çok kralcılığa soyunarak vatandaşı mağdur eden bürokratik zihniyeti kınıyoruz. Milletin ve devletin kendisine hizmet için makam verdiği bürokratlar yaptıkları hukuksuzlukların ve suiistimallerin hesabını mutlaka verecekler. Samsun halkı da kendisine yapılan eziyetlerin karşılığını sandıkta verecektir."