HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Adana ve Mersin il başkanlıklarına yönelik bombalı saldırıların katliam girişimi olduğunu belirtti. Saldırıdaki hedefin Kürt'ü Türk'e, Türk'ü Kürt'e düşman edebilmek olduğunu vurgulayan Demirtaş, "Sokaklarda öfkeyi, korkuyu hakim kılabilmek için çirkince aşağılıkça bir operasyona giriştiler." ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı önündeki düzenlenen mitinginde binlerce partiliye hitap etti. Konuşmasının başında Adana ve Mersin'de partisine yönelik saldırılara değinen Demirtaş, geçtiğimiz günlerde Ağrı'da elde edilemeyenin Mersin'de denendiğini iddia etti.
Mersin ve Adana'daki saldırılarda parti yöneticilerinin cenazelerinin çıkarılmak istenildiğini ifade eden Demirtaş, "Öylesine bir zaman ve öylesine bir yer seçilmiş ki Allah korusun, adaylarımızın ve parti üst yöneticilerimizin cenazelerini çıkarmak istediler orda. Bugünkü saldırılar büyük bir katliam girişimi idi. Çünkü her sabah il teşkilatlarımızda seçim koordinasyon toplantıları var. Bütün adaylarımız ve parti üst düzey yöneticilerimiz o saatte o odalarda toplantı yapıyorlar. Allah korudu. Allah istemeyince olmuyor. Allah korudu bugün, Adana ve Mersin'den çok sayıda cenaze çıkmadı. Hedefleri bu idi. Yani Kürt'ü Türk'e, Türk'ü Kürt'e düşman edebilmek. Sokaklarda öfkeyi, korkuyu hakim kılabilmek için çirkince, aşağılıkça bir operasyona giriştiler." diye konuştu.

7 Haziran'ın bu ülkenin son günü olmadığını vurgulayan Demirtaş şöyle devam etti: "8 Haziran'da da beraber yaşamaya devam edeceğiz. 8 Haziran'da da yüz yüze bakacağız. 81 vilayette yüz yüze yaşayacağız. Yapmak istedikleri şey; birbirinize öfke duyun. Birbirinizden nefret edin diye açıkça katliam girişimleridir. Buna karşı durmanın yolu, özellikle sahada çalışan genç arkadaşlarım, bütün partimize gönül verenler, bu provokasyonu boşa çıkarmanın yolu açık ve net söylüyorum; sokakta bir AKP'li, CHP'li, MHP'li ya da başka partili gördüğünüzde kendisine öfke dolu bir bakış bile atmayacaksınız. Sevgi dolu bakacaksınız. Sevgi ile kardeşlik duygusu ile bakacaksınız ki provokasyon boşa çıksın. Çünkü hiçbiri bizim düşmanımız değil. AKP; MHP, CHP'yi oy veriyor diye bu provokasyonların parçası değil. Öyle yapmak istiyorlar, o hale getirmek istiyorlar. Ama buna izin vermeyeceğiz."

'ÜLKENİN BARIŞI SANDIKTAN KIYMETLİDİR'

Demirtaş, en büyük kazanımlarının barış olacağını ifade ederek şunları söyledi: "Sandıktan, koltuktan, milletvekilliğinden kıymetlidir bu ülkenin barışı. Benim canımdan kıymetlidir bu ülkenin barışı. İnatla, ısrarla meydan meydan dolaşıp koruyacağız. Ülkedeki barış duygusunu çoğaltacağız. Bize düşen budur."

'MESAJINI ALDIK AMA SENİ BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ'

"Bize Adana ve Mersin saldırıları üzerinden mesaj göndermek isteyene de sesleniyorum" diyen Demirtaş, "Aldık mesajını, mesajın ulaştı bize, sana cevabımız şudur; seni halen başkan yaptırmayacağız." şeklinde konuştu.