HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP’li bir koalisyon seçeneğinin içinde olmayacaklarını belirtti. Demirtaş, “Toplum, birinci ve ikinci çıkan partiye bir sorumluluk, görev vermiş aslında. Tahammüller gereği de bunun ilk seçenek olarak tartışılması lazım. AKP-CHP koalisyon seçeneği ilk tartışılması gerekendir doğal olarak. Bütün tahammüller de bunu gerektirir.” dedi. Çözüm süreciyle ilgili soruları üzerine Demirtaş, "Çözüm sürece bitmez." karşılığını verdi.

Selahattin Demirtaş, İstanbul’dan Ankara’ya gitmek için Atatürk Havalimanı’na geldi. VIP girişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, “Bugün seçim koordinasyon toplantımız, yarın parti meclis merkez yürütme kurulu toplantımız öbür günde bütün adaylarımız ve seçilen arkadaşlarımızla meclis grup toplantılarımızı yapacağız. Bütün bu gelişmeleri değerlendireceğiz. Seçimin sonuçlarını geleceğe dair planlamalarımızı tartışacağız. Biz üzerimizdeki sorumluluğu, yükü biliyoruz. Türkiye’de kaosa gerilime, güvensizlik ortamına istikrarsızlığa elbette izin vermeyeceğiz.” dedi.

Koalisyon soruları üzerine Demirtaş, “Net olduğumuz durum şudur. Biz AKP’li bir koalisyon seçeneğinin içinde olmayacağız. Öbür türlü nasıl bir seçenek ortaya çıkar tartışacağız. Fakat toplum, birinci ve ikinci çıkan partiye bir sorumluluk, görev vermiş aslında. Tahammüller gereği de bunun ilk seçenek olarak tartışılması lazım. AKP-ÇHP koalisyon seçeneği ilk tartışılması gerekendir doğal olarak. Bütün tahammüller de bunu gerektirir. Toplumda oy verirken bunu aslında istemiş oldu. Halk birinci ve ikinci partiyi bu şekilde şekillendirilerek bir şeye işaret etmiş oldu. Tartışmalar nasıl yürüyecek izleyelim, bir bakalım. Bizim HDP olarak halkın omuzumuza yüklediği görev ve sorumluluğun farkında olduğumuzu ve taşıyacağımızı herkes bilmesi lazım.” diye konuştu.

'ÇÖZÜM SÜRECİ BİTMEZ'

Bir gazetecinin MHP’nin ‘Çözüm süreci bitsin’ şeklinde bir açıklama oldu” sorusu üzerine Demirtaş, “Çözüm süreci bitmez arkadaşlar” karşılığını verdi. CHP İstanbul Milletvikili İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'le karşılaşan Demirtaş tokalaştıktan sonra kısa süre sohbet etti. Pavey, “Birlikte iyi salladık diye düşünüyorum.” dedi. Demirtaş da, “Umarım Her şey iyi olacak.” diye karşılık verdi. Pavey, çok önemli bir döneme girdiklerini belirterek, birlikte bütün muhalefet partileriyle çok iyi salladıklarını dile getirdi.