Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, barış ve ülkenin huzuru için her şeyi göze aldıklarını söyledi.

Son günlerde artan terör olayları nedeniyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Demirtaş, “Korkmak asla kitabımızda yoktur. Allah’tan başka kimseden korkmadık, korkmayacağız. Emin olun her gün hepimiz ölüm tehdidi ile mücadele içinde koşturmaca içindeyiz. Bunlara kulak assaydık çalışamazdık. Bizim canımız şu günlerde yitip giden bu memleketin evlatlarından daha kıymetli değil. Barış için, ülkenin huzuru için her şeyi göze aldık.” dedi.

"MEŞRU SAVUNMA HER CANLININ HAKKIDIR"

Yaşanan gelişmelerden sonra tahrikler olacağını ancak hiçbir kesimin bu tahriklere kapılmamasını isteyen Selahattin Demirtaş, "Tahrikler oldu olacak. Devam edecekler bunlar. Öyle görülüyor. Türkiye toplumunun hiçbir kesimi bu tahriklere kapılmamalı, özellikle rica ediyorum. Tabanımız, halkımız sakın ola ki bu tahriklere prim vermemelidir. Şu da Türk Ceza Kanunu'nda bir haktır. Biri sizin evinizi, partinizi yakmaya geliyorsa, yakıyorsa biri sizi linç etmeye gelmişse döverek öldürüyorsa ona karşı kendinizi savunmanız Türk Ceza Kanunu’na göre de bir meşru müdafaa hakkıdır. İnsani, vicdani olarak da bir haktır. Size saldırmaya gelenleri anasından doğduğuna pişman etme hakkınız da vardır. Meşru savunma da her canlının hakkıdır. Bunu da halkımız her yerde, kimseye zarar vermeden, asla masum birine zarar vermeden, orantılı bir şekilde kendini koruma çerçevesinde yasalara uygun olarak meşru müdafaasını, herkes yerde yapmalıdır. Parti binalarımız da dahil olmak üzere. Bugünden itibaren bütün parti teşkilatlarımız, yakıp yıktıklarınız akşama kadar onarılacak, inşallah faaliyetlerine tekrar devam edecekler.” diye konuştu.

HDP binaları için, “Oralar birlikte yaşamamızın garantisi olan merkezlerdir. O yakıp yıktıklarınız bir parti binası değil ortak geleceğimizdir.” diyen HDP Eş Genel Başkanı, sözlerine şöyle devam etti: “Yakmaya devam ederseniz birlikte yaşama duygularını bitirmiş olacaksınız. Bir arada kardeşçe durma ihtimalini yakmaya devam etmiş olacaksınız. Lütfen onlar sıradan parti binalarından çok öte bir anlam taşıyor. Suriye’ye bakın, Irak’a bakın utanın. HDP bugün Türkiye’nin batısında sadece oy almak için teşkilat açmıyor. Orada birlikte yaşamak istiyoruz, bu ülkede bir arada bölünmeden yaşamak istiyoruz, savaş istemiyoruz mesajını götürmek için parti tabelalarımızı asıyoruz. Derdimiz sadece oy değil, o indirdiğiniz tabelalar sıradan bir partinin değil. Kardeşliğimizin ve bir arada yaşamamızın teminatı olan bir kurumun, bir siyasi hareketin tabelasıdır. Dolayısıyla herkes bu çerçevede yaklaşmalıdır.”

"KORKMAK ASLA KİTABIMIZDA YOK"

Korkmanın asla kitaplarında bulunmadığını dile getiren Selahattin Demirtaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Halkımız bugünlerin gelip geçici olduğunu bilmelidir. Korkmak asla kitabımızda yoktur. Allah’tan başkasından korkmadık, korkmayacağız. Emin olun her gün hepimiz ölüm tehdidi ile mücadele içinde koşturmaca içindeyiz. Bunlara kulak assaydık çalışamazdık. Bizim canımız şu günlerde yitip giden bu memleketin evlatlarından daha kıymetli değil. Barış için ülkenin huzuru için her şeyi göze aldık. O yüzden halkımız şundan emin olsun. Bu ölümleri durduracağız. Ülkemize barışı getireceğiz. Şu günlerde bize diz çöktürmeye çalışanlara karşı dimdik dururum. Bedeller büyük acılar büyük bunun farkındayız. Sanmayın ki görmüyoruz. Her yerde çektiğiniz acıyı görüyoruz. Asker annesinin, polis annesinin ailelerinin, gerilla ailesinin, sivillerin ailelerinin, şu saldırılarda mağdur olmuş insanların, yaşadığı acıları dramları mağduriyeti görüyoruz. Sanmayın ki bunlar unutuluyor. Bu acıların hepsini özgür ortak yaşamımızın harcı yapmaya çalışıyoruz. Ayrılık kin nefret yerine bütün bu acılarımızdan ders çıkararak bir arada yaşamayı imkan halinde tutmaya çalışıyoruz. Ama bunlar geçecek. Emin olun geçecek. Toplum ne kadar hızlı barış için harekete geçerse o kadar hızlı geçecek. Bunu hep birlikte başaracağımıza da bizler canı gönülden inanıyoruz.”