Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Tüm fitne odaklara rağmen inadına çözüm süreci diyoruz' sözüne “Hangi başbakan söylüyor bunu. Ne söylediklerini kale almaya da gerek yok. Biri 'Kürt sorunu yoktur' diyor, öbürü inadına 'çözüm süreci' diyor. İki başbakan kendi aralarında anlaşamıyorlar. İki farklı kampanya yürütüyorlar.” dedi.

Selahattin Demirtaş, Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile birlikte Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) öğrencilerin düzenlediği etkinliğe katıldı. Üniversite girişinde gazetecilerin sorularını cevaplayan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a, Davutoğlu'nun Kars mitingindeki 'Tüm fitne odaklara rağmen inadına çözüm süreci diyoruz' cümlesi hatırlatılarak, hükümet ile çözüm sürecine ilişkin diyaloğun devam edip etmediği soruldu.

'İKİ BAŞBAKAN KENDİ ARALARINDA ANLAŞAMIYORLAR'

Demirtaş soruya, “Hangi başbakan söylüyor bunu. Ne söylediklerini kale almaya da gerek yok. Biri 'Kürt sorunu yoktur' diyor, öbürü 'inadına çözüm süreci' diyor. İki başbakan kendi aralarında anlaşamıyorlar. İki farklı kampanya yürütüyorlar. Başbakanlardan biri AKP’nin bildirgesini savunuyor. Diğer başbakan cumhurbaşkanı olan yani kendi seçim beyannamesini savunuyor ve başkanlık dışında hiçbir şey yok. AKP seçimi kazanırsa kendi beyannamesini uygulayamayacak. Çünkü başkanlık rejimi gelecek ortada ne başbakan kalacak ne de AKP’nin bildirgesini uygulayacak bir hükümet kalacak. O halde yeni başbakan tam olarak ne oyu istiyor, kime oy istiyor. Kendi aralarında olan tutarsızlık.” karşılığını verdi.