Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Şanlıurfa’da gerçekleştirilen saldırı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İnsanlık dışı bir olayın yaşandığını kaydeden Demirtaş bazı medya organlarını eleştirdi. Demirtaş, “Böylesine katliamlar karşısında bile maalesef ki ülkenin medyası, siyasetçileri birbirine yakın duramıyorlar. Böylesine bir acı da bile bir birleşme, ortaklaşma yaşanmıyor, yaşanamıyor. Hepsi kendi kinlerinde boğulmuş insanlar. Yazdıkları, çizdikleri, söylediklerinin farkında değiller. İnsanlık adına utanç verici bir durum.” dedi.

'IŞİD’İ BIRAKMIŞLAR HDP’YE SALDIRIYORLAR. BU EN AZ KATLİAM KADAR ACI'

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleştirilen saldırı sonrası dün HDP Merkez Yürütmek Kurulu olağanüstü toplantı çağrısı yapmıştı. Bugün başlayan toplantı öncesi HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çok acı, insanlık dışı, vahşi bir katliam yaşandığını belirten 32 gencin hayatını kaybettiğini söyledi. Saldırı sonrası HDP’ye yönelik eleştirilere de değinen Demirtaş, “Bu katliam sonrası yapılan bazı değerlendirmeler partimize yönelik saldırılar en az bu katliam kadar acıdır. Bu katliamı yapanların amaçlarından, ulaşmak istedikleri hedeflerden çok daha çirkini bazı siyasetçiler medya organları tarafından yapılmıştır, yapılmaya devam ediyor. Biz ‘parti binalarımızın güvenlik tedbirini artıracağız, sivil toplum örgütleri, sendikalar kendi güvenliklerini artırsınlar, halkımız güvenlik tedbirlerini artırsın, dikkatli olsun, her yerde İŞİD barbarlarının tecavüz ordusunun teröristleri var, buna karşı dikkatli olun’ diye çağrı yaptık. Dünden bu yana havuz medyasının en aşağılık sesleri ‘silahlanma çağrısı’ yaptık diye HDP’yi suçluyorlar. IŞİD’i bırakmışlar HDP’ye saldırıyorlar. Bu en az katliam kadar acıdır.” ifadelerini kullandı.

Demirtaş şöyle devam etti: “Böylesine katliamlar karşısında bile maalesef ki ülkenin medyası siyasetçileri birbirine yakın duramıyorlar. Böylesine bir acı da bile bir birleşme, ortaklaşma yaşanmıyor, yaşanamıyor. Hepsi kendi kinlerinde boğulmuş insanlar. Yazdıkları, çizdikleri, söylediklerinin farkında değiller. İnsanlık adına utanç verici bir durum. IŞİD zihniyetlilerden bir farkı yok bunların. Bu havuz medyasının ucuz insanlarına buradan sesleniyorum. Biliyorum paranızı kim verirse onun düdüğünü çalıyorsunuz ama unutmayın bu topraklar insanlığın ve medeniyetin var olduğu topraklardır. Bu topraklarda insanlığı yeniden ayağa kaldıracağız. Sizin beslemeniz IŞİD’e rağmen, sizin IŞİD zihniyetli anlayışına rağmen bunu başaracağız. Ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar kardeşliği büyüterek huzur içerisinde yaşayacağız. Bu alçaklara rağmen bunu başaracak.”

Soru almayan Demirtaş MYK sonrası geniş kapsamlı bir açıklama yapılacağını aktardı. Ayrıca toplantının yapıldığı HDP binasına siyah bayrak asıldı.